Concert Hollandse Koraalkunst met Arjan Breukhoven

Concert Hollandse Koraalkunst met Arjan BreukhovenOp zaterdag 10 juni 2023 zal Arjan Breukhoven het orgel van de Bethelkerk in Zwijndrecht weer laten klinken tijdens het concert met als thema “Hollandse Koraalkunst”. Het is bijna een traditie dat de Rotterdamse organist in juni een concert geeft in de kerk aan de Rotterdamseweg.

Over Concert Hollandse Koraalkunst

Een belangrijk bestanddeel van de Nederlandse kerkdiensten is het samen zingen. Door de eeuwen heen zijn vele liederen, koralen, gecomponeerd en gespeeld. Veelal improviserend begeleidt, maar ook menigmaal hebben Nederlandse componisten hun, al dan niet geïmproviseerde, arrangementen over deze liederen, op papier gezet. Ze lieten zich inspireren door de melodieën en de teksten. De Hollandse Koraalkunst bestaat dus uit vele composities waaruit Arjan Breukhoven voor zijn concert kan kiezen.

Cd’s Hollandse Koraalkunst

Zelf speelde hij ook meerdere cd’s vol met dit soort stukken waarvan hij enkele zal laten horen, maar ook namen als Feike Asma, Piet van Egmond, Klaas Jan Mulder, Jan Zwart zullen de revue passeren en bewerkingen van spelers van nu. Muzikale pareltjes zullen klinken, maar ook virtuoze stukken waarbij de vele snelle noten door de kerk zullen vliegen.

De basis van de Hollandse Koraalkunst ligt dus bij de veelheid aan liederen die ooit geschreven zijn. Enkele van de mooiste liederen zullen ook met elkaar worden gezongen. Het zal dus een bijzondere muziekavond worden in de Zwijndrechtse Bethelkerk.

Aanvang en toegang concert Hollandse Koraalkunst

Het concert Hollandse Koraalkunst begint om 20.00 uur, de deuren staan open om 19.15 uur.  De toegangsprijs is € 10,00 voor een volwassene. De toegang voor kinderen is gratis. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de deur van de kerk, maar ook nu al te bestellen via https://www.arjanbreukhoven.nl/agenda

Tijdens dit concert met Hollandse Koraalkunst zal organist Arjan Breukhoven het orgel bespelen.

Jong en oud van harte welkom om dit Hollandse Koraalkunst concert bij te wonen in de Bethelkerk op de Rotterdamseweg 73 te Zwijndrecht.