Amateur-organisten concerteren in de Bovenkerk van Kampen

Amateur-organisten concerteren in de Bovenkerk van KampenOp zaterdag 8 juni 2019 geven zes amateur-organisten uit Staphorst en Dalfsen een orgelconcert in de Bovenkerk van Kampen.

De organisten zullen tijdens het orgelconcert elkaar afwisselen. Op deze avond zal koraalmuziek en literatuur elkaar afwisselen. Samenzang zal ook niet ontbreken. Een toegankelijke avond met veel afwisseling!

Over de Amateur-organisten

Het zijn vijf heren en één dame die het concert gaan geven.  Hij zijn Jarne Veijer, Herman Coster, Christian Mussche, Hermen van Arnhem, Annemijn van der Horst en Luuk Schuurman.  Luuk Schuurman uit Dalfsen is organist in de Hervormde Kerk van Rouveen. Op deze avond zal ook zijn eerste cd vanuit de Bovenkerk te koop zijn.

Herman Coster is organist in de Hersteld Hervormde Kerk van Staphorst. Christian Mussche heeft drie keer het Feike Asma Concours gewonnen. Jarne, Hermen en Annemijn zijn geen kerkorganist. Zij hebben orgelspelen als hobby. Kortom een gemêleerd gezelschap.

Over het programma van de amateur-organisten

Er zullen o.a. werken van Willem Hendrik Zwart, Felix Mendelssohn Bartholdy, Georg Friedrich Händel, Klaas Jan Mulder, Feike Asma en Toon Hagen gespeeld worden.

De verrichtingen van organist zijn te zien via een scherm. De deuren van de Bovenkerk in Kampen gaan 19.30 uur open. De avond begint om 20.00 uur. De toegangsprijs is € 5,- voor volwassen en € 2,- voor kinderen tot en met 12 jaar.  Er zal een pauze zijn. Dan kunt u koffie, thee of fris kopen. Er is dan ook gelegenheid voor onderlinge ontmoeting. We hopen u op zaterdag 8 juni te ontmoeten.

Naast dat er instrumentale stukken op het orgel gespeeld worden door de 6 organisten is er ook ruimte voor samenzang. Liederen zoals Op Bergen en in Dalen, psalm 138 Zal met uw ganse hart uw eer en Grote God wij loven u worden gezongen. U bent van harte welkom om deze liederen mee te zingen.