Hoftekerk van Hardenberg samen zingen

hoftekerk van Hardenberg samen zingenOp zaterdagavond 8 juni 2019 wordt er in de Hoftekerk van Hardenberg samen zingen georganiseerd.

Aanvang en toegang Hoftekerk van Hardenberg

De aanvang van samen zingen in de Hoftekerk van Hardenberg is om 19:30 uur. De toegang is gratis. Er wordt een collecte gehouden voor een dagje uit van de mantelzorgers. Er kan gratis worden geparkeerd. Na afloop is er koffie of thee.

U bent van harte welkom in de Hoftekerk op de Lage Doelen 3 in Hardenberg

Medewerkenden Hoftekerk van Hardenberg

Aan het samen zingen in de Hoftekerk van Hardenberg wordt medewerking verleend door Herman Boerman en Minne Veldman op piano en orgel. Marije Pouwels bespeelt de viool. Alina de Roo is sopraan.

Over Minne Veldman

Minne Veldman werd op 8 februari 1980 in het Groningse Sauwerd geboren. In 1990 kreeg hij voor het eerst orgelles. Zijn leermeesters waren achtereenvolgens Roelof Elsinga, Sietze de Jong en Harm Jansen. Aan het Conservatorium in Zwolle studeerde hij hoofdvak Orgel bij Harm Jansen, waar hij op 29 juni 2001 slaagde voor zijn eindexamen.

Op 14-jarige leeftijd begeleidde Minne in Hasselt voor het eerst een kerkdienst en twee jaar later gaf hij in Zwolle zijn eerste orgelconcert. Als vaste organist was hij van 1995-1997 verbonden aan de Gereformeerde Kerk te Hasselt. Sinds 1998 is hij organist van de Rehobothkerk te Urk. In 1997 en 1998 won hij de eerste prijs op het Flevolands Orgelconcours.

Van zijn orgelspel verschenen 10 solo-cd’s. Minne is dirigent van vijf koren.

Verder is Minne werkzaam als componist/arrangeur en uitgever van eigen bladmuziek voor orgel en voor koren. Zo verschenen voor orgel onder meer 23 bundels met ‘Koraalbewerkingen’, 3 delen met ‘Eenvoudige Psalmbewerkingen’, 2 bundels met orgeltranscripties van klassieke muziek en een Oud-Hollandse Rapsodie met als titel “Oranje Boven!”. Diverse werken uit deze bundels heeft hij ook opgenomen op zijn verschillende orgel- en samenzang-CD’s. Meerdere bundels zijn ook in klavarskribo uitgegeven. De koormuziek van Minne Veldman wordt geëxploiteerd (en deels uitgegeven) door Koormuziek.NL.

Minne geeft jaarlijks zo’n 50 orgelconcerten door heel Nederland en behoort daarmee tot de meest gevraagde concertenorganisten van ons land. Daarnaast treedt hij veelvuldig op als koordirigent en begeleider op orgel en piano. Ook concerteerde hij in Hongarije en Zuid-Afrika en zal in 2019, t.g.v. zijn 25-jarig organistenjubileum, 2 orgelconcerten geven in Parijs. Hij geeft ook orgelles op zijn eigen huisorgel, een groot vierklaviers Hauptwerk-orgel, waarop hij ook regelmatig orgelconcerten geeft.