Album Zuss – Deel 1

Album Zuss - Deel 1In de categorie FamilyStream Exclusief kwam ik het volgende album tegen dat mijn aandacht trok, “Zuss – Deel 1”, vol gezongen door Renske van Roon en Rianne Vogelaar – van Roon. Peter Wildeman begeleid op de piano.

Over de Zussen

Ik zag de naam van Renske van Roon voorbij komen, die nog niet zo gek lang geleden (2019) een album uitgebracht had, genaamd Be still….Die cd vond ik toen zeer de moeite waard om te luisteren herinnerde ik mij nog.

Ook van haar zus Rianne heb ik al eens wat voorbij horen komen. Beide hebben dus ervaring in het vol zingen van een album en het mee werken. Nu, op dit album zijn hun stemmen dus samen gebracht en dat belooft best wat goeds. Wat in mijn herinneringen staat, zijn het beide goede zangeressen met een duidelijke en heldere stem.

Het album Zuss

Het album Zuss begint met het lied, gebed om zegen. Beide zingen ze in dit nummer. Hierin is direct te horen dat de stemmen mooi bij elkaar passen. Ze zijn goed op elkaar ingesteld, stemmen komen mooi overeen, maar verschillen toch. Heerlijk om te horen!

Ze zingen verder om beurten diverse schitterende liederen. De liederen passen ook mooi bij hun stemmen, ze worden niet uit verband gerukt om maar zo te zeggen.

Een lied dat mij bijvoorbeeld zo raakte was het lied, Gebed voor mijn kinderen. Dit lied wordt met gevoel gezongen en gebracht.

Een lied wat ik ook fantastisch gedan vond is bijvoorbeeld Nu laat U mij in vrede gaan. Dit lied is geschreven door A. Roest en geschreven naar de Lofzang van Simeon. Het couplet begint solo en vervolgens komt de ander er Unisono (eenstemmig) bij. Dan hoor je die prachtige match in de stemmen. Daarna splitsen ze op, ieder zijn partij. Fantastisch hoe dit gedaan is. Ook die tekst trouwens. Heel mooi. Dan komt het stukje verstaanbaar zingen echt tot zijn recht!

Overigens zijn alle teksten woordelijk te verstaan. Ook de Engelstalige teksten, je kunt horen dat er op geoefend is! Overigens, soms houden ze je voor de gek, bijvoorbeeld, How great Thou art wordt “gewoon” in het Nederlands gezongen, fantastisch ook hoe die gezongen is.

Peter Wildeman speelt 3 x een prachtige improvisatie van een psalm, mooi gedaan. De begeleiding op piano is een hele goede keuze geweest. Gedragen, rustig en niet overstemmend. Echt een puik stukje begeleiden. De aandacht gaat naar daar, waar het nodig is.

Vaak merk je dat bij zulke albums over het algemeen de aandacht aan het einde verslapt.

Bij dit album is dat zeker niet zo. Bij het lied Stil, mijn ziel wees stil bijvoorbeeld, zat ik te wachten op een uithaal. Wie het lied kent, weet dat dit bij het refrein over het algemeen gebeurt, het stukje, “God, U bent mijn,” gaat veelal het volume en de kracht van de stem omhoog, echter, hier blijft het mooi gedragen en dat maakt zo’n lied dan weer anders, nieuw, teder. Dat vond ik mooi gedaan.

Ook het lied Stil… werd schitterend gebracht. Wie het lied kent, en wel eens gezongen heeft, weet dat het refrein “als de oceaan haar krachten toont”, veelal als lastig ervaren wordt. Maar hier wordt het gedaan zoals het hoort, heel mooi gedaan.

En tja, het album sluit af met 2 (persoonlijke, maar ook door vele met mij) favorieten. Wat de toekomst brengen moge en Psalm 121. Prachtig gevoelig lied en een mooie, rijke psalm. Wat is er mooier om daar mee af te sluiten, zo teer en mooi gezongen. Dit smaakt naar meer. Gelukkig geven ze zelf al aan dat dit deel 1 is, ik kan niet wachten om deel 2 te horen!

Beluister het album online en zie meer informatie