Zomerzangavond in de Oude kerk van Rotterdam Charlois

Zomerzangavond in de Oude kerk van Rotterdam CharloisOp D.V. zaterdagavond 1 juni 2024 wordt er een zomerzangavond in de Oude kerk van Rotterdam Charlois gehouden met Jongerenkoor Cantilena.

Aanvang en toegang zomerzangavond in de Oude kerk

De aanvang van de zomerzangavond in de Oude kerk van Rotterdam Charlois is 19:00 uur. De toegang is gratis. Het concert wordt aangeboden door In de Gouwstaat het inloop en Bijbelhuis voor iedereen. Het concert is bedoeld voor de inwoners van Rotterdam en verdere belangstellenden.

Jong en oud is van harte welkom in de Oude kerk op de Chaloisse Kerksingel 35 te Rotterdam.

Medewerkenden zomerzangavond in de Oude kerk

Tijdens de zomerzangavond in de Oude kerk van Rotterdam Charlois wordt medewerking verleend door Jongerenkoor Cantilena onder leiding van Peter Wildeman. Willem Boer bespeelt dan het orgel. Daarnaast wordt er medewerking verleen door de Jongerenkoren Adoraïm en Harpe Davids onder leiding van Dinette van Alphen. Ook zal er nog een muziekgroep optreden. De algehele leiding tijdens deze avond is in handen van Evangelist Martin Rozema.

Over Jongerenkoor Cantilena

Jongerenkoor ‘Cantilena’ bestaat uit circa 45 leden. Wij hebben als grondslag Gods woord en de drie formulieren van Enigheid. Het repertoire van ons koor bestaat uit psalmen en geestelijke liederen.

Oprichting en dirigent

Jongerenkoor ‘Cantilena’ is opgericht op 11 september 1991 met als doel om de zangkunst te bevorderen en samen te zingen tot de verheerlijking van Gods naam. De naam Cantilena komt uit het Latijn en betekent zang of zanger. Vanaf het eerste moment tot eind 2003 was Henriëtte de Bat onze vaste dirigente. Van 2003 tot heden is Peter Wildeman onze vaste dirigent. Anton de Raad was vanaf het eerste moment tot eind 2018 onze organist. Van 2018 tot heden is Willem den Boer onze organist.

Repetities

Iedere dinsdagavond van 20:00 uur tot 21:30 uur repeteren wij in een zaal van de Bethelkerk. Tussendoor hebben we een kwartiertje pauze waarin één van de koorleden voor iets lekkers zorgt en we gezellig met elkaar kunnen kletsen.