Voice Four geeft zomerconcert in Haamstede

Voice Four geeft zomerconcert in HaamstedeVoice Four is een gemengd koor en geeft op 14 juli 2017 een zomerconcert in de Hervormde Kerk van Haamstede.

Aanvang en locatie concert Voice Four

De aanvang van het concert is 20:00 uur. De verwachting is dat het concert ongeveer één uur zal duren. De toegang is gratis. Aan de uitgang zal er een collecte gehouden worden voor het orgelfonds

Over Voice Four

Vocaal ensemble Voice Four is een interkerkelijke zanggroep die een breed repertoire uitvoert: het geestelijke lied, negro spirituals, het klassieke lied en volksliedjes. De teksten worden overwegend in het Nederlands, Engels, Duits en het Latijn gezongen. Het 4-stemmig ensemble vond haar oorsprong in 2000 in een dubbelkwartet. Op dit moment bestaat het koor uit 19 leden en presenteert zij zich nog steeds als Voice Four.

Over de dirigent Jan Wisse

Jan Wisse kreeg zijn eerste orgellessen van Arie Joosse. Daarna studeerde hij orgel en piano bij Leen de Broekert aan de muziekschool te Middelburg. Van 1985 tot 1992 studeerde hij orgel aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Op het conservatorium behaalde hij de diploma’s docerend en uitvoerend musici.

In Parijs studeerde hij vanaf 1995 bij Marie-Louise Langlais. In 1998 sloot hij deze studie af met het behalen van een Premier Prix. Deze studie werd mogelijk gemaakt door een beurs van het Prins Bernhardfonds te Amsterdam. Aan de Haarlemse Zomeracademie volgde hij cursussen bij Ewald Kooiman en Jean Boyer.

Concours

In 1994 werd Jan Wisse winnaar van het N.C.R.V Van der Horst/De Klerk concours. In 1998 won hij de tweede prijs op het internationale orgelconcours Rijnstreek te Nijmegen. In 2000 won hij op ditzelfde concours de publieksprijs.

Aan de Koninklijke Beiaardschool “Jef Denijn” te Mechelen sloot Jan Wisse zijn beiaardstudie met onderscheiding af.

Jan Wisse geeft regelmatig orgelconcerten en werkt regelmatig mee aan radio- en cd-opnames.  Op Walcheren heeft hij een uitgebreide lespraktijk voor orgel en piano. Bovendien is hij dirigent van drie koren.

Organist

Als organist is Jan Wisse verbonden aan de Gereformeerde Gemeente te Aagtekerke.  Van 1996 tot 2006 was hij voorzitter van de Vereniging van Organisten der Gereformeerde Gemeenten(VOGG).