Vocaal Ensemble Credo zingt psalmen in de Trinitatiskapel

Vocaal ensemble Credo zingt psalmen in de TrinitatiskapelOp zaterdag 27 oktober 2018 zingt het Vocaal Ensemble Credo psalmen in de Trinitatiskapel van Dordrecht.

Aanvang en toegang concert Vocaal Ensemble Credo

De aanvang van het concert met Vocaal Ensemble Credo is om 15:30 uur. De toegang is gratis en er zal een collecte worden gehouden voor de musici en de onkosten.

U bent van harte welkom in de Trinitatiskapel op de Vriesestraat 22 te Dordrecht.

Na afloop is er in de Kosterij een gezellig samenzijn onder het genot van een hapje en drankje!

Over concert met Vocaal Ensemble Credo

Kom genieten van de schitterende vocale klanken van vocaal ensemble Credo uit Hendrik Ido Ambacht onder de bezielende leiding van dirigent Pieter Dijksman vanuit de eeuwen oude Trinitatiskapel te Dordrecht.

Deze middag staan de psalmen centraal. De psalmen zijn eeuwenlang een grote inspiratiebron geweest voor de grootste componisten aller tijden.

U hoort de mooiste Psalm bewerkingen uit verschillende stijlperiodes.

Grote namen als Mendelssohn (Psalm 42), Pergolesi (Psalm 22 in een arrangement uit Stabat Mater) maar ook minder bekende namen als Mobach (Cantate Psalm 103) en Goodall (Psalm 23) gaat u horen.

Het koor wordt instrumentaal begeleid door een strijkkwintet onder leiding van violiste Alisa van Dijk. Petra van Aalst is de sopraan. Jeanette Jelier – den Hoedt bespeelt de dwarsfluit en Johan den Hoedt, continuo.

Over Alisa van Dijk

Alisa begon haar vioolstudie in Apeldoorn toen ze 7 jaar was. Een paar jaar later verhuisde ze met haar familie naar Canada, waar ze in 2006 haar Bachelor of Music afrondde aan de Universiteit van British Columbia in Vancouver.

Ze studeerde daar onder andere bij Paul Kling. Ze nam ook deel aan een aantal gerenommeerde masterclasses, zoals het Banff International Festival, het Orford Arts Centre en het Mozarteum in Salzburg.

Violist en zangeres

Alisa heeft veel ervaring opgedaan als uitvoerend musicus in solo- en kamermuziekrecitals en in orkestverband, zowel in Canada als in Nederland. In 2012 keerde Alisa terug naar Nederland om viool te studeren bij Ilona Sie Dhian Ho. In 2014 behaalde ze haar uitvoerend musicus diploma aan het Prins Claus Conservatorium. De laatste jaren treedt ze ook op als zangeres.

Docent

Behalve uitvoerend musicus is Alisa ook viooldocent. Tevens heeft ze de Master Muziek Pedagogiek afgerond aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag waar zij viool en zang studeerde, o.a. met Liesbeth Ackermans (viool), en Kees-Jan de Koning (zang). Ze bespeelt een Viotti Stradivarius viool gemaakt door Hermann Janzen uit Mission, B.C. in Canada.