Songs of Praise middagconcert in de Oude kerk van Zeist

Songs of Praise middagconcert in de Oude kerk van ZeistOp D.V. zaterdagmiddag 15 juni 2024 wordt er in de Oude kerk van Zeist Engelse koormuziek gezongen met het thema Songs of Praise.

Aanvang en toegang middagconcert Songs of Praise

De aanvang van het middagconcert Songs of Praise is 16:30 uur. Alleen een ticket voor dit concert kost € 12,00 per persoon. Voor meer informatie over combinatietickets voor de gehele georganiseerde Ars Musica muziekdag 2024 in Zeist klik hier.

Je kunt genieten van een middagconcert in de Oude Kerk met Engelse koormuziek. Het programma nodigt niet alleen uit tot luisteren, want er klinken ook verschillende bekende hymns (gezangen) waarin je wordt uitgenodigd mee te zingen. Het beloofd opnieuw een prachtig concert te worden tijdens de Ars Musica muziekdag 2024. Kom het meebeleven en genieten in Zeist.

Jong en oud is van harte welkom tijdens dit concert met de prachtige Engelse koormuziek in de Oude kerk op de 1e Dorpsstraat 1 te Zeist.

Medewerken middagconcert Songs of Praise

Tijdens het middagconcert Songs of Praise waarbij Engelse koormuziek ten gehore zal worden gebracht, wordt medewerking verleend door de Ars Musica Koorschool & Ars Musica Studentenkoor. Daarnaast wordt er medewerking verleend door Marjon van der Linden en Arjen Uitbeijerse.

Over de Ars Musica koorschool

De Koorschool is uniek te noemen door onder meer de grote diversiteit aan repertoire. Een greep uit het concertrepertoire: jaarlijks klinkt de soprano in ripieno-partij van de Matthäus-Passion van J.S. Bach. De gehele Johannes Passion werd meerdere malen uitgevoerd. Regelmatig wordt Anglicaanse koormuziek geprogrammeerd.

Ook klonk muziek gekoppeld aan Impressionistische schilderkunst, klonken allerhande Psalmencomposities en Duitse, Franse, Italiaanse en Engelse Adventsmuziek uit alle eeuwen. Tevens waren daar Nederlandse premières van ‘Wij bouwen een orgel’ en ‘Feest bij de Bartolotti’s’. Regelmatig worden educatieve voorstellingen opgevoerd over componisten als Händel of Brahms, of vooraanstaande personen uit het verleden als Maarten Luther. Een breed repertoire, vanaf het gregoriaans tot opdrachtcomposities!