Oude kerk van Ede concert met psalmzangkoor Cresendo

Oude kerk van Ede concert met psalmzangkoor CresendoOp zaterdagavond 9 maart 2019 wordt er een concert gehouden in de Oude kerk van Ede met psalmzangkoor Cresendo.

Aanvang en toegang concert Oude kerk van Ede

De aanvang van het concert in de Oude kerk van Ede is om 19:30 uur. De toegang is gratis. Er wordt wel een collecte gehouden ten bestrijding van de onkosten.

U bent van harte welkom in de Oude kerk op de Grotestraat 58 in Ede.

Medewerkenden concert Oude kerk van Ede

Aan het concert in de Oude kerk van Ede wordt medewerking verleend door Psalmzangkoor Crescendo Ede onder leiding van Johan van Sligtenhorst. De organist is Gerco van Ingen. Verder werkt mee Jong Crescendo Ede onder leiding van Linda van Dijkhuizen. Het orgel wordt bespeelt door Ton Burgering. Ook wordt er medewerking verleend door Strijkkwartet Con Calore. Er wordt een meditatie gehouden door dominee A.J. Schalkoort. Het thema van de meditatie is: Verstaat u het lijdensevangelie?

Over het psalmzangkoor Cresendo

Het Interkerkelijk psalmzangkoor Crescendo wordt op 8 oktober 1980 opgericht.
De doelstelling van het koor was en is het zingen van de Psalmen en de achter de psalmen toegevoegde 12 Enige Gezangen.
In 1980 zijn we met 17 leden gestart onder leiding van dirigent Gert Kanis.
Na twee jaar heeft Johan Hulshof het stokje van hem overgenomen.
In de periode 1992 tot 1998 heeft Ab Vroegindeweij ons gedirigeeerd.
Daarna is Johan Hulshof weer terug gekomen en is tot 2017 onze dirigent geweest.
Nu is Johan van Sligtenhorst onze vaste dirigent.
Vanaf de start is Berend van Steenbeek 24 jaar onze vaste organist geweest.
In 2004 heeft Gerco van Ingen deze taak van hem overgenomen.
Hoewel we in 1980 met 17 leden zijn begonnen,is het ledental de laatste jaren rond de 60 leden.
In de jaren 1994 en 2005 waren er zelfs honderd leden.

Over de organist Ton Burgering

Ton Burgering is geboren in 1973 in Barneveld. In zijn 4e levensjaar kreeg Ton zijn eerste pianolessen. Daarna volgde hij orgellessen bij onder andere Herman van Vliet. Sinds 1996 is hij als vaste organist verbonden aan de Oude Kerk van Barneveld. Naast organist wilde Ton ook graag zijn pianospel verder ontwikkelen. Hij studeerde daarom door bij Herman Riphagen, een pianist die nog steeds zijn persoonlijke coach is.

Hij dirigeert en begeleid bij diverse koren. Daarnaast is hij als repetitor verbonden aan een aantal koren. Verder wordt hij veelvuldig gevraagd als organist/pianist om mee te werken aan diverse concerten en cd-opnames.

Op 1 mei 2006 is Ton Burgering gestart met zijn eigen bedrijf: Burgering Muziek. Naast organist, pianist en dirigent is Ton actief in het onderhoud en stemmen van piano’s en vleugels en de verhuur van deze instrumenten. Voor piano- of vleugelverhuur of het boeken van Ton voor uw concert, cd-opname of piano stemming kunt u direct contact met hem opnemen.