Orgelconcert met Martin Mans en Hugo van der Meij in de Grote kerk te Elburg

Orgelconcert met Martin Mans en Hugo van der Meij in de Grote kerk te ElburgOp D.V. vrijdagavond 5 april 2024 wordt er een orgelconcert met Martin Mans en Hugo van der Meij gehouden in de Grote kerk te Elburg.

Aanvang en toegang orgelconcert met Martin Mans

De aanvang van het orgelconcert met Martin Mans is om 20:00 uur en de deuren van de kerk gaan om 19:30 uur open. De toegangsprijs is € 12,50 per volwassene en voor kinderen tot en met 16 jaar is de toegang gratis.

Tijdens dit concert wordt er gespeeld op het Quelhorstorgel en Allen Concertorgel door Martin Mans en Hugo van der Meij.

Jong en oud is van harte welkom tijdens dit orgelconcert in de Grote kerk op de Zuiderkerkstraat 1 te Elburg.

Over Martin Mans

Martin Mans werd geboren in Melissant op het Zuid-Hollandse eiland Goeree-Overflakkee. Daar ontdekte hij ook zijn voorliefde voor het orgel. Martin  kreeg als zevenjarige jongen zijn eerste orgellessen, nam als elfjarige de begeleiding van verschillende koren op zich en werd als twaalfjarige vaste kerkorganist van de kerk in zijn geboorteplaats. In zijn jeugdjaren won Mans verschillende concoursen. De orgelbespeling op veertienjarige leeftijd voor de NCRV-radio volgde de concoursen al snel op. De basis van zijn orgelspel werd dus al op jonge leeftijd gevormd. Naast zijn orgelstudie professionaliseerde Martin Mans zich in koordirectie.

Organist en optreden

In 1995 werd Mans organist van de Breepleinkerk in Rotterdam, waar hij tot de dag van vandaag actief is. Hij geeft per jaar gemiddeld tweehonderdenvijftig concerten en niet alleen binnen de landsgrenzen. Buitenlandse concertreizen voerden hem door Europa, Canada, Amerika, Australië en Zuid-Afrika.

Koren

Martin treedt regelmatig op voor radio en televisie. Hij begeleidt en dirigeert diverse koren en bekende artiesten, toont een ongekend enthousiasme voor nieuwe projecten. Daarnaast is hij artistiek leider van The Martin Mans Band. Hij is dirigent van het Christelijk Waddinxveens Mannenkoor de Gouwestem, het Chr. Streekmannenkoor Noord- West  Veluwe uit Nijkerk, het Zaans Interkerkelijk Mannenkoor en hij leidt de mannenensembles The Martin Mans Formation de Urker Mans Formatie. Met zijn Vocalgroup VOICE brengt hij klassieke en populaire koormuziek van hoog niveau. Zeer bijzonder is zijn dirigentschap van het Canadese Mannenkoor LIBERTAS “The Voice of Liberty”. Een aantal keren per jaar reist hij naar Ontario in Canada om leiding te geven aan dit mannenkoor.

Muzikaal Duo

Martin Mans en Martin Zonnenberg treden regelmatig op als het duo Martin & Martin.

In 2010 ontving Martin Mans een koninklijke onderscheiding vanwege zijn muzikale en culturele verdiensten.