Laurenskerk van Rotterdam met organist Peter Eilander

Laurenskerk van Rotterdam met organist Peter EilanderOp zaterdag 5 januari 2019 wordt er in de Laurenskerk van Rotterdam een orgelconcert gehouden door de organist Peter Eilander.

Aanvang en toegang Laurenskerk van Rotterdam

De aanvang van het concert in de Laurenskerk van Rotterdam is 19:30 uur. De toegangsprijs voor volwassenen is €17,50. Kinderen tot en met 15 jaar betalen €7,50 voor de toegang.

Peter Eilander speelt tijdens dit nieuwjaarsconcert in de stijl van Klaas Jan Mulder.

U bent van harte welkom in de Laurenskerk op het Grotekerkplein 27 in Rotterdam.

Over Peter Eilander

Peter Eilander is dirigent van het christelijk gemengd koor Cantate Deo te Amersfoort, het christelijk mannenkoor Higgajon te Harderwijk en het christelijk mannenkoor Door Eendracht Verbonden te Werkendam.

Als docent is Peter Eilander verbonden aan het Muziek Onderwijs Centrum te Holten en heeft een uitgebreide lespraktijk. Leerlingen, afkomstig uit het hele land, komen vooral voor zijn romantische interpretaties en zijn aanpak van de begeleiding tijdens erediensten.

Hij heeft als organist, dirigent en begeleider van koor- en samenzang verschillende opnamen op zijn naam staan. Peter heeft op 4 cd’s alle 8 orgelsonates van Alexandre Guilmant opgenomen.

Hij ontving in 1993 en 2006 Franse onderscheidingen voor zijn verdiensten voor de Franse orgelcultuur. Tijdens het 50 jarig jubileumconcert van Cantate Deo in november 2015 werd Peter Eilander geridderd in de orde van Oranje Nassau.

Over de Laurenskerk

De Grote of Sint Laurenskerk, in de volksmond eenvoudig de Laurenskerk of Laurens genoemd, is van oudsher de ‘hoofdkerk’ van Rotterdam. Gebouwd tussen circa 1449 en 1525, is de Laurenskerk het enige nog resterende laatgotische gebouw uit het van oorsprong middeleeuwse Rotterdam.

Voor velen staat de Laurenskerk symbool voor de geschiedenis van Rotterdam. Zo kon men in de middeleeuwen het Rotterdamse stadsburgerschap kopen door 3000 stenen bij te dragen aan de bouw van de toren. De beelden van de zwaar getroffen kerk in de Tweede Wereldoorlog en haar wederopbouw nadien werden symbool voor de lotgevallen van de stad en haar bewoners.