Katwijkse mannenzang middag op 28-4-2018

Katwijkse mannenzangHet komende jaar neemt Jaap van Rijn als initiatiefnemer van de mannenzang afscheid van de Katwijkse mannenzang. Verder draagt hij ook het orgelspelen over aan Marco den Toom. Hij is de nieuwe organist van de Nieuwe kerk in Katwijk.

Aanvang en toegang Katwijkse mannenzang

Oorspronkelijk zou er alleen op vrijdagavond 20 april 2018 een mannenzang gehouden worden. Om niemand teleur te hoeven stellen was er de mogelijkheid geboden om toegangskaarten te kunnen bestellen voor de Katwijkse Mannenzang.

Gezien de enorme populariteit waren de toegangskaarten voor de mannenzang al naar circa één dag uitverkocht. Dit heeft de commissie van de mannnenzang Katwijk doen besluiten om een week later op zaterdagmiddag dus 28 april 2018 om 14:00 uur.

U kunt toegangskaarten voor deze mannenzangmiddag bestellen via de website van de mannenzang. Wees dus op tijd vol=vol.

De ervaring van een mannenzang in Katwijk

Door de tijd heen is gebleken dat de mannenzang in Katwijk welke gehouden wordt in de nieuwe kerk echt een unieke ervaring is om met meer dan 1800 te zingen in de Nieuwe kerk. Vanaf het begin van deze mannenzangavonden is Jaap van Rijn de organist. Nu dit jaar zal Jaap van Rijn voor de laatste keer het van de Heuvel orgel bespelen.

Over de mannenzang

De ‘Katwijkse Mannenzang’ is een uniek jaarlijks terugkerend evenement waar ruim 1800 mannenstemmen samen zingen. Al ruim 20 jaar 100% genieten, samen zingen tot eer van God. De grote verzameling stemmen die massaal een stevig stemgeluid voortbrengt in combinatie met begeleiding van organist Jaap van Rijn op het ‘Van den Heuvel-orgel’ is heel indrukwekkend. De lang gekoesterde wens van deze organist van de Nieuwe Kerk is inmiddels uitgegroeid tot een begrip.

CD-opnamen

De jaarlijkse ‘Katwijkse Mannenzangavonden’ zijn een traditie geworden maar ook een vorm van ‘cultuur’ die alleen in Nederland te vinden is. Van de psalmen, gezangen en geestelijke liederen in het voorjaar en de hele noten psalmzang in het najaar worden cd-opnamen gemaakt zodat iedereen ook thuis en onderweg verder kan genieten. De muziek heeft velen troost en steun gebracht in moeilijke tijden. Er zijn al vele duizenden CD’s verkocht waarvan de opbrengst naar goede doelen met een christelijke achtergrond is gegaan.

Begeleiding


De mannenzang wordt in goede banen geleid door de enthousiaste dirigent Bert Noteboom. Naast voorzitter van de ‘Stichting Mannenzang Katwijk’ is hij dirigent/artistiek leider van Chr. Jongerenkoor Jigdaljahu. Daarnaast is Bert werkzaam als evangelist/wijkpastor in Almere.

Jaap van Rijn, initiatiefnemer van de ‘Katwijkse Mannenzang’ en de vaste organist van de Nieuwe Kerk, bespeelt op deze zangavonden niet alleen het grote ‘Van den Heuvel-orgel’ maar kiest ook het thema van de zangavonden. Hij zoekt de bijbehorende liederen en is verantwoordelijk voor de diverse arrangementen.

Musicus Marco den Toom zal in 2018 zowel de vaste organist van de Nieuwe Kerk als de nieuwe organist worden van de mannenzangavonden.

Het gekozen thema en de verbindende teksten tussen de liederen worden door een predikant uitgesproken.