Hemelvaartsconcert met Marco den Toom

hemelvaartsconcert Marco den ToomOp donderdagavond 10 mei 2018 wordt het 8e hemelvaartsconcert gehouden met Marco den  Toom in de Evangelische Luthersekerk in Den Haag.

Aanvang en toegang Hemelvaartsconcert

De aanvang van het Hemelvaartsconcert is om 19:30 uur. De toegangsprijs is €10,00 voor volwassenen en kinderen tot 12 jaar hebben gratis entree. Er zijn parkeermogelijkheden naast de kerk. Marco den Toom zal dan het orgel bespelen.

Over Marco den Toom

Marco den Toom studeerde orgel aan het Utrechts Conservatorium en bij Herman van Vliet, Charles de Wolff, Klaas Jan Mulder en Jacques van Oortmerssen.
Al snel na zijn vakopleiding bouwde hij een carrière op als zelfstandig musicus. Zijn musiceren kenmerkt zich door een eigenzinnige maar vooral ook spontane aanpak. Naast zijn liefde voor het orgel – en zijn missie dit instrument te populariseren – heeft hij zich muzikaal weten te ontplooien tot een breed inzetbaar musicus.
Zijn dagelijks werk bestaat met name uit het componeren van christelijke liederen en gospels, het arrangeren en instrumenteren van bestaande muziek, het maken van opnamen voor radio, tv, cd en dvd, het begeleiden van christelijke koren en het verzorgen van orgelrecitals. Als vaste organist is hij onder andere verbonden aan het Kamper Mannenkoor ‘Door Eendracht Verbonden’, ‘Vox Jubilans’ uit Waddinxveen, Jong Urker Mannenkoor ‘Soli Deo Gloria’ en jongerenkoor ‘Jigdaljahu’ uit Barendrecht. Met collega André van Vliet vormt hij een inspirerend orgelduo waarmee op ludieke wijze een brug wordt geslagen tussen klassiek en populair. Daarnaast is hij dirigent van de christelijke gemengde zangvereniging ‘Jubilate Deo’ uit Woudenberg.
Ook als componist heeft hij zijn sporen verdiend. Zo componeerde hij onder meer twee grote oratoria voor koor, solisten, orgel en orkest (‘Jezus op aarde’ (2007) en ‘Jozef’ (2015)). Voor orgel schreef hij onder meer een ‘Koraalboek bij de Psalmen’ (300 pagina’s, 2011) en de Toccata Ruisseau (2012). Deze, en andere werken van zijn hand, werden uitgegeven bij zijn eigen bladmuziekuitgeverij, Con Passione. Met deze uitgeverij stimuleert hij tevens gerespecteerde collega’s tot het schrijven van romantische koraalmuziek. Van zijn spel als organist verschenen solo-albums vanuit onder meer Kampen (Bovenkerk), Den Haag (Evangelisch-Lutherse Kerk), Gouda (Sint Jan), Dudelange (Saint-Martin), Kevelaer (Mariabasilika) en Parijs (Saint-Eustache).