Gereformeerde Gemeente te Elspeet psalmzangavond voor Israël

Gereformeerde Gemeente te Elspeet psalmzangavond voor IsraëlOp D.V. woensdagavond 16 augustus 2023 wordt er een Psalmzangavond gehouden voor het Deputaatschap Israel in de Gereformeerde Gemeente te Elspeet.

Aanvang en toegang psalmzangavond Gereformeerde Gemeente te Elspeet

De aanvang van de psalmzangavond voor Detutaatschap Israël in de Gereformeerde Gemeente te Elspeet is 19:30 uur. De toegang is gratis. Er zal een collecte worden gehouden waarvan de opbrengst bestemd is voor Deputaatschap Israël

Jong en oud is van harte welkom om deze psalmzangavond bij te wonen in de Gereformeerde Gemeente op de Nachtegaalweg 11 te Elspeet.

Medewerkenden psalmzangavond Gereformeerde Gemeente te Elspeet

Tijdens de palmzangavond in de Gereformeerde Gemeente te Elspeet wordt medewerking verleend door de organisten André Knevel en Peter Wildeman. De spreker tijdens deze avond is dominee C. van Ruitenburg.

Over André Knevel

De organist André Knevel is geboren in Bussum, Nederland. Reeds op zeer jonge leeftijd voelde hij zich tot het orgel aangetrokken. Toen hij 8 jaar oud was kreeg hij zijn eerste orgel- en pianolessen. Zijn leraren waren onder andere van Stokkum, Rutger van Mazijk en Willem Hendrik Zwart.

André Knevel gaf zijn eerste officiële orgelconcert toen hij 19 jaar oud was. Korte tijd later werd hij als organist benoemd in de Gereformeerde Gemeente te Hilversum. Op uitnodiging bespeelde hij diverse Franse orgels.

Canada

In 1975 emigreerde André Knevel naar Canada, waar hij in St. Catharines, Ontario, zijn onderkomen heeft. Hij is daar verbonden aan verschillende christelijke scholen als muziek docent. Tevens is hij ter plaatse kerkorganist. André Knevel heeft zijn orgelstudie voortgezet bij Dr. John Tuttle, orgeldocent verbonden aan de Royal Conservatory in Toronto. Deze heeft André opgeleid voor orgeldiploma B.

Concertreizen

André Knevel maakt vele concertreizen door Canada, Amerika, Europa, en Zuid Afrika. Als veel gevraagd organist is hij jaarlijks op zomertournee in Nederland en Duitsland voor het geven van 30 tot 40 concerten. In 2010 heeft hij op uitnodiging een tweetal concerten gegeven in Roemenië, te weten in de St. Gheorghe Cathedral in Timisoara en de St. Joseph Cathedral in Boekarest.

Improviseren

André staat bekend voor zijn improvisatie talent, en is voortreffelijk in het vertolken van “ de Grote Meesters”. Door zijn muzikale begaafdheid is André een begrip op de Europese en Noord-Amerikaanse orgelbank geworden. Voorts is André Knevel een veel gevraagd organist voor het begeleiden van koren en solisten onder andere met de bekende panfluitiste Liselotte Rokyta. Ook schrijft hij muziek voor orgel (Ambitus-serie en Cantique). André heeft inmiddels een groot aantal Cd’s op zijn naam staan.

Op deze manier hoopt hij zijn gaven en talenten voor muziek te delen met zijn publiek, maar bovenal is het zijn wens dat het moge zijn tot lof en eer van God.