Elimkerk te Amersfoort psalmzangavond met organist Arthur de Jong

Elimkerk te Amersfoort psalmzangavond met organist Arthur de JongOp D.V. zaterdagavond 10 februari 2024 wordt er in de Elimkerk te Amersfoort een psalmzangavond gehouden met organist Arthur de Jong

Aanvang en toegang psalmzangavond Elimkerk te Amersfoort

De aanvang van de psalmzangavond in de Elimkerk te Amersfoort is 19:30 uur. De toegang is gratis en er zal een collecte worden gehouden waarvan de opbrengst bestemd is voor Stichting Ismaël. Het beloofd weer een prachtige psalmzangavond op hele noten te worden met organist Arthur de Jong en een prachtig orgel

Jong en oud is van harte welkom tijdens deze niet-ritmische psalmzangavond in de Gereformeerde Gemeente Elimkerk op de Waterdaal 1 te Amersfoort.

Medewerkenden psalmzangavond Elimkerk te Amersfoort

Tijdens de niet-ritmische psalmzangavond in de Elimkerk te Amersfoort wordt medewerking verleend door de Betuwse bovenstemgroep. Organist Arthur de Jong zal het orgel bespelen en de dominee W. de Wit uit Amersfoort is de spreker.

Over organist Arthur de Jong

Arthur de Jong werd geboren op 25 maart 2006 te Capelle aan den IJssel. Zijn huidige woonplaats is Krimpen aan den IJssel. Hij had al vroeg interesse in het orgel en vooral voor grote kerkorgels. Vanaf zijn vierde jaar interesseerde hem dat enorm en vanaf zijn negende begon hij zelf te spelen. Van zijn vader, die zelf organist was, leerde hij de eerste akkoorden.

Vanaf zijn elfde begon hij zelf te improviseren en ontwikkelde zo zijn eigen stijl. Noten lezen kan hij niet. Klavarscribo kan hij wel, maar omdat hij improviseert heeft hij daar niet veel aan. Orgelles is voor hem ook geen optie. “Ik wil mijn eigen stijl blijven behouden en het orgelspelen als een hobby zien”

Cd opnamen en opname Familystream

Op 18 november 2020 waren de eerste opnames van Arthur de Jong voor Familystream. Hij bracht er ook een cd van uit via Interclassic Music en hoopt er nog meer uit te gaan brengen. Inmiddels zijn er al meerdere ablums op Familystream verschenen.