Eindejaarsconcert de Doelen met Hollands Jongerenkoor

Eindejaarsconcert Hollands Jongerenkoor 2017Op woensdagavond 27 december 2017 wordt een eindejaarsconcert in de doelen gehouden met het Hollands Jongerenkoor.

Aanvang en toegang concert Hollands Jongerenkoor

De aanvang van het concert met het Hollands Jongerenkoor is 19:30 uur. De toegangsprijs is €22,50 per persoon. Het concert wordt gehouden in het concertgebouw de Doelen van Rotterdam.

Inmiddels zijn de toeganskaarten voor dit concert uitverkocht.

Medewerkenden

Aan dit concert werkt mee het Hollands Jongerenkoor 8 onder leiding van Peter Wildeman. Verder werkt mee het Groot samengesteld mannenkoor onder leiding van Joost van Belzen. Het groot samengesteld mannenkoor bestaat onder andere uit mannenkoor Elim uit ‘s Gravenpolder, mannenkoor Deo Juvante uit Kesteren en Door Eendracht verbonden uit Barendrecht.

Musici

Als musici werken Joost van Belzen en Peter Wildeman mee als organist. De piano wordt bespeelt door Mark Brandwijk. Wilhelm Groenendijk bespeelt de trompet. Als soliste zingt de sopraan Willemijn van de Munnik uit Urk. Ook zingt tenor Nathanaël Middelkoop. De fluit wordt bespeelt door Daniele van Laar. Verder is er het Amsterdams strijkersorkest en Hollands jongeren orkest onder leiding van Robert Cekov.

Over Joost van Belzen

Joost van Belzen werd op 16 augustus 1988 geboren in het Zeeuwse dorp Krabbendijke. Al snel bleek dat Joost een grote liefde had voor het orgel. Op 7-jarige leeftijd ontving hij dan ook zijn eerste orgellessen van Cees van der Hart.

Al op jonge leeftijd werkte hij mee aan concerten. Op 12-jarige leeftijd werd Joost tot kerkorganist benoemd in Kruiningen. Op 15- jarige leeftijd werd Kees van Eersel zijn orgelmeester.

Koren van Joost

Joost is als organist verbonden aan Jong Mannenkoor Salomo uit Goes, kinderkoor de kleine Lofstem uit Geldermalsen en het Hollands Jongerenkoor.

Daarnaast is Joost dirigent van Mannenkoor Elim uit ’s-Gravenpolder, Chr. Gemengd Eilandenkoor uit Zierikzee, Mannenkoor D.E.V. uit Barendracht, Grace Ladies Choir uit Alblasserdam, Christelijke Zangvereniging Deo Juvante uit Kesteren en diverse projectkoren.