Bovenkerk van Kampen orgelconcert met Vincent de Vries

Bovenkerk van Kampen orgelconcert met Vincent de VriesOp zaterdagmiddag 20 april 2019 wordt in de Bovenkerk van Kampen een orgelconcert gehouden met Vincent de Vries en Everhard Zwart.

Aanvang en toegang Bovenkerk van Kampen

De aanvang van het orgelconcert in de Bovenkerk van Kampen is 14:00 uur. De deuren van de kerk zijn open vanaf 13:30 uur. De toegangsprijs voor dit concert is €10,00 per persoon. Kinderen tot en met 12 jaar betalen €2,00 voor de toegang.

U bent van harte welkom in de Bovenkerk op de Koornmarkt 28 in Kampen. Parkeren rondom de Bovenkerk, aan de IJsselkade of gratis op het Burg. Berghuisplein (ca 5 min lopen)

De organisten Vincent de Vries en Everhard Zwart hopen het orgel te bespelen.

Programma in de Bovenkerk van Kampen

Het programma van het concert in de Bovenkerk van Kampen is als volgt.

Everhard Zwart

1  Jan Zwart (1877-1937)

– Medidatie psalm 22 “Mijn God, mijn God, waarom verlaat Gij mij?”

2  Johann Sebastian Bach (1685-1750)

– Fantasia et Fuga in c-moll

3  Feike Asma (1912-1984)

– Gezang 13 “Is dat is dat mijn Koning?”

4  Felix Mendelssohn-Bartholdy (1809-1847)

Sonate 4 in Bes-dur

– Allegro con brio

– Andante religioso

– Allegretto

– Allegro maestoso e vivace

5  Feike Asma

– Gezang 16 “God enkel licht”

6  Josef Renner (1886-1934)

– Thema mit Variationen opus 58

7  Jan Zwart

– Introïtus “Christus is opgestaan”

– Fantasie “Daar juicht een toon”

Pauze

Vincent de Vries

8  Feike Asma

– Koraalbewerking over psalm 77: “k Zal gedenken hoe voor dezen”

9  Johann Sebastian Bach

– Choralvorspiel “O mensch, bewein dein Sünde gross”, BWV622

– Toccata in F major, BWV540

10 Iwan Kryjanowski (1867-1924)

– Largo (Dies Irae)

11 Paul Chr van Westering (1911-1991)

uit Suite de Concert:

– Menuet

– Meditation

– Rondeau-Finale

12 Feike Asma

– Koraalbewerking over psalm 16: “Bewaar mij toch o alvermogend God”

– Fantasie “Dankt, dankt nu allen God”

Over Vincent de Vries

Vincent de Vries werd geboren in 1969 te Scheveningen en kreeg op 4-jarige leeftijd van zijn moeder de eerste pianolessen. Toen hij 10 jaar was, deed hij toelatingsexamen aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Een jaar later kreeg hij een studiebeurs waardoor hij bij de Franse pianist Janine Dacosta les kon nemen. Op 12-jarige leeftijd nam de pianist Theo Bruins hem onder zijn hoede. Naast hoofdvak piano studeerde Vincent ook hoofdvak orgel bij Wim van Beek en Bert Matter. Op 15-jarige leeftijd debuteerde hij als concertorganist.

Na zijn diploma “Uitvoerend Musicus” in 1993 aan het Koningklijk Conservatorium in Den Haag stelde Jerome Rose hem in staat om met een studiebeurs aan de Bowling Green University (Ohio, USA) te studeren voor de titel “Master of Music”. Daarna studeerde hij nog twee jaar aan de Indiana University Bloomington voor het “performance certificate”. Na het behalen van de Doctorstitel in 2004 aan de University of Texas at Austin werd Vincent Assistant Professor en Director of Collaborative Piano aan de Baylor University te Waco (Texas).

Sinds september 2010 is Vincent benoemd tot “Professor of Piano and Collaborative Piano” aan de Yonsei University in Seoul, een van de meest vooraanstaande universiteiten in Zuid-Korea. Tevens geeft hij recitals en masterclasses aan de universiteiten in Amerika en Azië.

Op zijn 15e jaar maakte Vincent 2 langspeelplaten in de Evangelisch-Lutherse Kerk en de Grote Kerk te Den Haag, gevolgd door 9 cd’s: Oude Kerk Amsterdam (2), Domkerk Utrecht (2), Grote Kerk Maassluis, Bovenkerk Kampen, St. Martin Dudelange (Lux), St. Gudula Rhede (D) en de St. Aposteln Keulen (D). Tevens maakte Vincent 5 cd’s bij MSR Classics (piano/harpsichord).

Vanwege zijn verdiensten voor de Franse orgelmuziek werd Vincent in 2003 door de Société Académique “Arts-Sciences-Lettres” te Parijs onderscheiden met de zilveren medaille.