Album Passie en Pasen Urker Mans Formatie

Album Passie en Pasen Urker Mans FormatieAan het Album Passie en Pasen Urker Mans Formatie wordt medewerking verleend door de de Urker Mans Formatie onder leiding van de dirigent Martin Mans.

De organist is Hendrik van Veen en de vleugel wordt bespeelt door Mark Brandwijk

Over het album met de Urker Mans Formatie

Zo in de lijdenstijd leek het ons mooi een Passie en Paas album te luisteren.

Dit album van het Urker Mans formatie is er zo eentje waar je echt van kan genieten.

Sowieso de liefhebbers van kleinere zanggroepen, als kwartetten en ensembles, kunnen hiervan met volle teugen genieten. Ook liefhebbers van het Martin Mans repertoire kunnen hier echt van genieten. Maar, ik denk dat merendeel van zang minnend Nederland, dit wel een mooi album vindt.

Inhoud van het album

Veel klassieke Paas liederen zijn te vinden in dit album. Onder andere het altijd schitterende ’t Is middernacht, maar ook Het ruw houten kruis en Daar is plaats bij ’t kruis. Maar ook minder bekende liederen als Benedictus en Is dat, is dat mijn Koning.

Verrassend vond ik het prachtige lied Eli, Eli, Lama Sabachthani met de declamatie uit psalm 22, schitterend hoe dit bij elkaar gebracht is. Ook het lied De kruisweg kende ik nog niet en verraste mij enorm.

Het lied Ik wil zingen van mijn Heiland kon ik, bij het zien van de titel in de tracklist, eerst niet plaatsen. Later, na het luisteren van het album, is dit eigenlijk ook een toepasselijk lied wat op dit album thuis hoort! Dit lied bezingt het doel van Zijn lijden en sterven.

Wat ik wel jammer vind is dat bij dit lied en nog 1 of 2 liederen, bij de coupletten waar een duet gezongen wordt, de melodie eigenlijk iets wegvalt tegenover de bovenstem.

Ik ben een liefhebber van bovenstem, maar dit moet niet de melodie doen wegvallen.

Reden dat ik dit jammer vind is, wanneer je als luisteraar niet stem vast bent dit voor verwarring kan zorgen en herkenbaarheid kan verliezen. Ook kan dit dan het meezingen belemmeren.

Het album sluit af met het lied, U zij de glorie. Mooi gedaan en fantastisch gekozen. Daar sluit Pasen natuurlijk mee af! De glorie komt Hem, de opgestane Heer, toe. Nu en voor altijd! De mooie en herkenbare sound van de mannen is ook op dit album weer zeer fantastisch.

Heerlijk hoe ze je keer op keer kunnen verrassen. Bekende en mooie liederen als nieuw neerzetten, maar ook hoe ze nieuwe liederen zo herkenbaar kunnen laten overkomen. Een klasse apart!

De mannen wisselen vaak en veel af, dan een solo, dan gezamenlijk, dan een duet, enzovoorts. Dit maakt het album zeer afwisselend en luisterwaardig. Dit doet de muziek recht en zo gaan teksten veelal meer leven en spreken.

Beide begeleiders hebben ook een plaats gekregen om een prachtige Improvisatie in te spelen. Dat is weer goed gelukt en ook die nummers passen mooi in het geheel van het album.

Martin Mans heeft samen met “zijn” mannen weer een prachtig album neergezet, dat overloopt van enthousiasme, kwaliteit en muzikaliteit. Zeker het aanbevelen waard.

Beluister het album online en zie meer informatie

familystream