Zaterdagmiddagmuziek met Mannen ensemble Cantare uit Amersfoort

Zaterdagmiddagmuziek met Mannen ensemble Cantare uit AmersfoortOp D.V. zaterdagmiddag 13 juli 2024 wordt er een zaterdagmiddagmuziek met Mannen ensemble Cantare uit Amersfoort gehouden

Aanvang en toegang zaterdagmiddagmuziek met Mannen ensemble Cantare

Het concert tijdens de zaterdagmiddagmuziek met Mannen ensemble Cantare begint om 16.00 uur. De kerk is open vanaf 15.30 uur. Toegangsprijs € 10,00 inclusief een consumptie na afloop van het concert. Tot en met 15 jaar is de toegang gratis.

Jong en oud is van harte welkom tijdens de zaterdagmiddagmuziek met Mannen ensemble Cantare in de Fontein aan de dominee Kuypersstraat 2 in Nijkerk.

Medewerkenden zaterdagmiddagmuziek met Mannen Ensemble Cantare

Tijdens de zaterdagmiddagmuziek wordt er medewerking verleend door Mannen Ensemble Cantare onder leiding van André van Vliet. André van Vliet zal ook een aantal orgelsolo’s ten gehore brengen.

Over Mannen ensemble Cantare

Mannenensemble Cantare bestaat uit een groep enthousiaste mannen met verschillende achtergronden die één ding gemeen hebben en dat is hun passie voor zingen. Onder leiding van André van Vliet zijn ze bereid om door hard te werken, het muzikale niveau op een zo hoog mogelijk peil te brengen. Het programma zal steeds afgewisseld worden tussen zang en orgelsolo´s die André van Vliet voor zijn rekening zal nemen. Hierbij zal hij het orgel zijn diverse mogelijkheden laten horen.

Koorklank en repetoire

Cantare besteedt veel aandacht aan de koorklank en het zingen vanuit de tekst. In haar bestaansgeschiedenis heeft Cantare reeds vele concerten mogen geven, in kleine en grote kerken. Naast het bekende repertoire van psalmbewerkingen en geestelijke liederen worden ook negrospirituals en de meer klassiekere werken niet geschuwd. Denk daarbij aan namen als: L van Beethoven, John Stainer, Antonio Vivaldi, G.F. Händel, F. Silcher, F. Schubert, J.S. Bach, Thomas Tallis, Charles Gounod en vele anderen.

Zingend uitdragen

De inhoud van de teksten die Cantare zingend mag uitdragen, zijn van grote betekenis voor ons en onze luisteraars. We mogen zingen van de rijke boodschap van Gods genade en zo de lofzang gaande houden.