Oude kerk te Putten koorconcert Hollands Jongerenkoor voor ZOA

Oude kerk te Putten koorconcert Hollands Jongerenkoor voor ZOAOp D.V. zaterdagavond 6 juli 2024 wordt er in de Oude kerk te Putten een koorconcert met het Hollands Jongerenkoor gehouden waarvan de opbrengst bestemd is voor ZOA.

Aanvang en toegang koorconcert Oude kerk te Putten

De aanvang van het koorconcert in de Oude kerk te Putten is 19:00 uur. De toegangsprijs is volwassenen € 10,00, kinderen tot en met 12 jaar € 5,00. Gezinskaarten voor € 30,00. U kunt de toegangskaarten in de voorverkoop bestellen via: www.peterwildeman.nl/concerten

Er zal een collecte worden gehouden waarvan de opbrengst bestemd is voor de ZOA van noodhulp tot wederopbouw.

Jong en oud is van harte welkom tijdens dit prachtige en afwisselende koorconcert in de Oude kerk op het Kerkplein 11 te Putten.

Medewerkenden koorconcert Oude kerk te Putten

Tijdens het koorconcert in de Oude kerk te Putten wordt medewerking verleend door het Hollands Jongerenkoor onder leiding van Peter Wildeman. Daarnaast wordt er medewerking verleend door het Veluws Mannenkoor onder leiding van Martien van der Zwan. Het orgel wordt bespeelt door Cees van der Hart. Martien van der Zwan en Peter Wildeman bespelen de piano.

Over Peter Wildeman

Peter Wildeman is geboren te Lisse in 1972.Hij begon zijn orgellessen op 7-jarige leeftijd bij Leen Schippers.

Na de lagere school werd hij al organist bij diverse koren, zoals het meisjeskoor de Jonge Lofstem en mannenkoor Datheen. Jan Bonefaas in Gorkum leerde Peter de beginselen van het componeren, terwijl Nan de Cock (pianodocente uit Lisse) Peter aanleerde dat pianotechniek anders is dan orgeltechniek. Tijdens de Meao-periode in Amersfoort kreeg Peter wekelijks koordirectielessen van Cees het Jonk. Tegelijkertijd zanglessen op de muziekschool te Lisse. Op de Schumann-Akademie in Amsterdam kreeg zijn ontwikkeling een verdieping.

Kerkorganist

Door de Vereniging Organisten Gereformeerde Gemeente werd hij gekozen als kerkorganist in de Gereformeerde Gemeente te Lisse.

Vanaf zijn 20e dirigeerde Peter diverse koren.

Beleider en muzikaal duo

Hij is begeleider bij diverse koren zoals het Groot Klassiek Koor en het Groot Reformatiekoor en de koren van Deo Juvante uit Kesteren.

Samen met Joost van Belzen treedt hij zeer regelmatig als muzikaal duo op. Als directeur van uitgeverij Interclassic Music brengt hij jaarlijks zoʼn 25 cdʼs op de markt, niet alleen van hemzelf maar ook van andere musici. Peter heeft als slogan: ʻZelf heb ik een kans gehad, die misgun ik andere, jongere musici ook niet.ʻ Peter Wildeman zijn muziek wordt all over the world gehoord, maar bijzonder in Nederland. Zijn muziek wordt zeer regelmatig uitgezonden op de (digitale) media.