Psalmzangavond in Alblasserdam met organist Bart Kruithof

Psalmzangavond in Alblasserdam met organist Bart KruithofOp D.V. zaterdagavond 9 november 2024 wordt er een psalmzangavond in Alblasserdam gehouden met organist Bart Kruithof.

Aanvang en toegang Psalmzangavond in Alblasserdam

De aanvang van de psalmzangavond in Alblasserdam is 19:30 uur en de kerk gaat om 19:00 uur open. De toegang is gratis en er wordt een collecte gehouden waarvan de opbrengst bestemd is voor Stichting Joseba.

Het thema van deze psalmzangavond in Alblasserdam is de Week van het leven. Het beloofd weer een prachtige avond te worden waarbij vele schitterende niet ritmische psalmen worden gezongen. Heerlijk om weer lekker mee te zingen met de bekende en oude psalmen. Zingt u of jij ook heerlijk mee met de psalmen?

Jong en oud is van harte welkom tijdens de niet ritmische Psalmzangavond in de Gereformeerde Gemeente of anders genoemd de Eben Haëzer kerk op de Plantageweg 172 te Alblasserdam.

Medewerkenden psalmzangavond in Alblasserdam

Tijdens de psalmzangavond in Alblasserdam wordt er medewerking verleend door organist Bart Kruithof als organist. De algehele leiding tijdens deze avond is in handen van Dominee C. Sonnevelt.

Over Bart Kruithof

Bart Kruithof werd geboren op 7 november 2002 te Dordrecht. Op jonge leeftijd kreeg hij interesse voor het orgel, de koning der instrumenten. Op 9-jarige leeftijd kreeg hij zijn eerste orgellessen van zijn vader. Daarna volgde hij literatuurlessen bij organist Lennard Verkamman te Sliedrecht, gevolgd door samenzangbegeleidingslessen. “Muziek verbindt”, aldus Bart. Psalmen begeleiden op het orgel vindt hij het mooiste om te doen.

Opnamen

In mei 2020 nam Bart zijn eerste orgelcd op in de Bovenkerk van Kampen. Omdat er naar aanleiding van deze uitverkochte cd veel vragen kwamen of hij meer wilde gaan uitgeven is er in de loop van de tijd meer muziek opgenomen en beschikbaar gesteld op YouTube, Familystream en verschillende cd’s.

Bart zijn wens is, dat het orgelspel en het zingen van de Psalmen mag zijn tot eer van Gods Naam.