Refomuziek zangavond in de Grote kerk te Elburg met Duo 4 handen

Refomuziek zangavond Grote kerk te Elburg met duo 4 handenOp D.V. woensdagavond 7 augustus 2024 wordt er een Refomuziek zangavond in de Grote kerk te Elburg gehouden met Duo 4 handen.

Aanvang en toegang Refomuziek zangavond

De aanvang van de Refomuziek zangavond in de Grote kerk te Elburg is 19:30 uur en de deuren van de kerk gaan om 18:45 uur open. De toegangsprijs is € 10,00 voor een volwassene, kinderen tot en met 12 jaar betalen € 5,00 per kind. Een gezinskaart voor ouderen met kinderen kost € 30,00. U kunt de toegangskaarten in de voorverkoop bestellen via: www.peterwildeman.nl/concerten. Voor vrienden van Refomuziek geldt er korting op de entreeprijs, ga hiervoor voor meer informatie naar: www.refomuziek.nl/vriend. Na aanmelden krijgt u een lidmaatschappas en informatie over hoe u toegangskaarten met korting kunt bestellen. Steun ons en onze activteiten nu met uw lidmaatschap

Tijdens de avond zal er ook een collecte worden gehouden waarvan de opbrengst bestemd is voor Stichting Caritate.

Jong en oud is van harte welkom om de schitterende psalmen en geestelijke liederen mee te zingen en te genieten van verschillende instrumentaal intermezzo’s in de Grote kerk op de Zuiderkerkstraat 1 te Elburg.

Medewerkenden Refomuziek zangavond

Tijdens deze Refomuziek zangavond zal er medewerking verleend worden door Bovenstemgroep Jeduthun te Nunspeet, waarbij een aantal bekende psalmen met bovenstem zullen worden gezngen. Daarnaast wordt er medewerking verleend door Duo 4 handen bestaande uit Joost van Belzen en Peter Wildeman. Naast begeleiding tijdens de samenzang, zullen zij ook enkele schitterende instrumentaal intermezzo’s te gehore brengen. De spreker tijdens deze avond is de heer C. Van der Steldt.

Over Joost van Belzen

Joost van Belzen werd op 16 augustus 1988 geboren in het Zeeuwse dorp Krabbendijke. Al snel bleek dat Joost een grote liefde had voor het orgel. Op 7-jarige leeftijd ontving hij dan ook zijn eerste orgellessen van Cees van der Hart.

Al op jonge leeftijd werkte hij mee aan concerten. Op 12-jarige leeftijd werd Joost tot kerkorganist benoemd in Kruiningen. Op 15- jarige leeftijd werd Kees van Eersel zijn orgelmeester.

Koren

Joost is als organist en pianist verbonden aan diverse koren zoals het Het Hollands Jongerenkoor.

Daarnaast is Joost dirigent van Mannenkoor Elim uit ’s-Gravenpolder, Chr. Gemengd Eilandenkoor uit Zierikzee, Mannenkoor D.E.V. uit Barendracht, Christelijke Zangvereniging Deo Juvante uit Kesteren, Mannenkoor Soli Deo Gloria uit Rhenen en Het Hollands Mannen Ensemble.

Samenwerkingen

Joost werkt veelvuldig samen met Peter Wildeman. Zij vormen samen het duo “4-handen”. In maart 2008 is hun eerste CD opgenomen. In juli 2009 gaf het duo een concert in de USA. Verder speelt Joost veelvuldig in binnen en buitenland. Hij gaf concerten in Duitsland, Engeland, Frankrijk, Oostenrijk, Canada en Amerika. De meest bijzondere ervaringen zijn voor Joost de concerten in de Dom van Keulen en de St. Eustache in Parijs.

Docentschap

Joost is ook werkzaam als muziekdocent op het Gomarus Scholengemeenschap in Zaltbommel. en werkt voor uitgeverij W&B. Joost studeerde aan de Schumann Akademie in Utrecht. Tegenwoordig studeert hij aan het Rotterdams Conservatorium bij Ben van Oosten.