Gereformeerde kerk te Voorthuizen zomerzangavond

Gereformeerde kerk te Voorthuizen zomerzangavondOp D.V. vrijdagavond 19 juli 2024 wordt er een in de Gereformeerde kerk te Voorthuizen een zomerzangavond gehouden.

Aanvang en toegang Gereformeerde kerk te Voorthuizen

De aanvang van de zomerzangavond in de Gereformeerde kerk te Voorthuizen is 20:00 uur. De toegangsprijs voor een volwassene is € 5,00 per persoon en voor kinderen tot en met 12 jaar is de toegangsprijs € 2,50 per kind. Een gezinskaart kost € 15,00 U kunt de toegangskaarten bestellen via: https://www.koopjekaartje.nl/events?id=274. Toegangskaarten worden ook aan de deur van de kerk verkocht.

Het concert wordt georganiseerd door Stichting Muziek voor elkaar en de opbrengst van de collecte is bestemd voor Stichting Woord en Daad.

Jong en oud is van harte welkom tijdens dit concert in de Gereformeerde kerk op de Hoofdstraat 142 te Voorthuizen.

Medewerkenden Gereformeerde kerk te Voorthuizen

Tijdens de zomerzangavond in de Gereformeerde kerk te Voorhuizen wordt medewerking verleend door Marco den Toom op het orgel en Maurice van Dijk op de trompet.

Over Maurice van Dijk

Maurice van Dijk is in 1977 geboren te Kampen. De grondbeginselen van het trompet spelen leerde hij van musicus Leo Torn en Jan Karel. In IJsselmuiden, aan de andere kant van de brug, speelde hij samen met zijn vader en broer bij ‘drumfanfare Oranje’ o.l.v. Jan Karel en Harry van Bruggen. Samen met zijn broer speelde hij jaarlijks op tal van concoursen en belandde dan ook in de landelijke finales, met succes. Maurice studeerde trompet aan het conservatorium in Zwolle en voltooide met groot succes de tweede fase aan de Messiaen Academie. Zijn docenten aldaar waren Jos Verspagen & Susan van Opstal. 

Docent

Tijdens het volgen van masterclasses op het conservatorium bij o.a. Roger Webster (UK) en Allen Vizzutti (VS) gaf Maurice zelf al les aan getalenteerde leerlingen. De toenmalige koperdocent vroeg hem dan ook een masterclass te geven binnen hetzelfde conservatorium. Verder woonde hij lessen en masterclasses bij van o.a. Pierre Tibaud (F), Frank van der Poel (NL), Mischa Maisky (SU), Hidas Frigyes (H), Froydus Ree Wekre (N), Allen Vizzutti (VS)Erik Veldkamp (NL), Willem van der Vliet (NL), Phil Smith (VS), Sheona White (UK), Igor Cechoco (SU), Patrick Sheridan (VS), Ronald Romm (VS), Matthias Hofs (D), Ack van Rooyen (NL) en Jan Wessels (NL). 

Sinds zijn afstuderen (2001) is hij klein koperdocent aan de muziekschool in te Kampen geweest. In januari 2010 is Maurice zijn eigen lespraktijk begonnen. Destijds is hij begonnen met ongeveer dertig leerlingen. Inmiddels is het leerlingaantal opgelopen tot maar liefst vijfenzestig leerlingen per week. 

Begin 2011 behaalde Maurice zijn minor muziekeducatie aan het conservatorium in Zwolle. Dit is een diploma specifiek gericht op lessen binnen de basisschool. 

Concerten

Maurice geeft regelmatig concerten in samenwerking met o.a. Jorrit Woudt, Hayo Boerema, Harm Hoeve, Minne Veldman, Gerwin van der Plaats, Rien Donkersloot, Peter Overduin, Gerben Budding en André van Vliet. Ook speelt hij op aanvraag solistisch op concerten, bruiloften, jubilea en begrafenissen. 

Orkestervaring

In zijn beginjaren als uitvoerend musicus verleende Maurice medewerking aan het Mulder Consort (pianst Jan Mulder) en remplaceerde hij bij diverse beroepsorkesten, zoals het Noord Nederlands Orkest, Hineni Symphony Orchestra, Hineni, Kamer Orkest, Trompetterkorps Bereden Wapens, Garde Grenadiers, Naska,  Prinses Irene Brigade, Nederlands Begeleidings Orkest, Symfonisch Begeleidings Orkest, Ensemble Conservatoire en Stichting Ars Musica. 

Muziekboeken

Maurice van Dijk heeft vanuit zijn ervaring als klein koperdocent en uitvoerend musicus de vraag gekregen mee te werken aan methodisch speelmateriaal. Deze vraag leidde tot het samenstellen van twee speelboeken: “Spirit in Brass” en “Classic in Brass”. Samen met Frank Glaser bracht Maurice nog twee methodische speelboeken uit in Nederland en Duitsland, met de titel ‘De Methode van de 21ste eeuw’.

Concerten in het buitenland

Maurice van Dijk kwam met verschillende orkesten op mooie podia. In Duitsland, België en Frankrijk speelde hij met diverse festiviteiten en herdenkingen mee. Ook werkte hij mee aan het kerstconcert van de Poolse televisie en speelde hij in Israël. Ook mocht Maurice diverse keren voor ons koningshuis spelen.

In 2011 verscheen zijn debuutalbum ‘Reflections’ en ook zijn roman ‘Een Bedrieglijk Slot’, waarvan bij RTVoost nog een tv-interview is te vinden. Verder werkte hij nog mee aan samenzangreizen van Amicitia naar Duitsland en maakte hij met het kleinkoor ‘Musica Religiosa’ o.l.v. Gerwin van der Plaats nog  reizen naar partnersteden van de gemeente Kampen (Soest en Meinerzhagen). Ook musiceerde Maurice in de beroemde Saint-Eustache in Parijs in samenspel met orgel, piano en sopraan.