Musici Anna Badalian uit Groningen

Welkom op de pagina van Anna Badalian

Anna Badalian is violiste en speelt bij bekende orkesten zoals stichting begeleidingsorkest en begeleidingsorkest Acoompagnato Daarnaast is ze viooldocent bij de muziekschool, in Amersfoort, Muziekschool Urk en Vioolschool Noord.. Kijk voor meer informatie op deze pagina van Anna Badalian.

Anna Badalian 1

Anna Badalian werd in 1984 geboren in Leningrad, Sovjet Unie. Ze begon op vierjarige leeftijd met vioollessen bij A.M. Schwarzburg. Toen ze zes jaar was, had ze haar eerste publieke solo optreden in de Staats Academische Capella in Leningrad. Sindsdien heeft Anna jaarlijks solo optredens gehad. In 1996 trad zij voor het eerst op met orkest.

In 1996 ontving Anna een beurs van de Internationale Masterclass in het Keshet Eilon Music Centre (Israel), onder leiding van Shlomo Mintz. Ze nam deel aan deze masterclass en kreeg les van Mikhail Vayman en Arthur Zisserman.

In 1998 won Anna een prijs van de Open Society Foundations, opgericht door George Soros, waarmee ze kon deelnemen aan de derde editie van de Beach of Hope International Music Festival and Competition in Dobrich-Albena, Bulgarije. Hier werd ze winnaar (laureaat) en hetzelfde jaar won ze het vijfde Kerst festival in Sint-Petersbrug.

In 2000 volgde Anna in Sint-Petersburg een masterclass bij Zakhar Bron (leraar van o.a. Maxim Vengerov), en trad zij op bij het slotconcert. In hetzelfde jaar ontving ze een beurs van het Noord-Nederlands conservatorium, en zo kon zij deelnemen aan het Peter de Grote Festival in Groningen.

In 2001 ging Anna viool studeren aan het Noord Nederlands conservatorium (nu het Prins Claus Conservatorium), waar ze in 2006 afstudeerde als docerend musicus. In datzelfde jaar ging ze studeren bij Tinta von Altenstadt aan de Messiaen Academie.

Gedurende haar studie in Nederland kreeg Anna beurzen van verschillende fondsen, zoals het Makarov Fonds (Nederland) en de Calouse Gulbenkian Foundation (Portugal). Tijdens haar studie in Nederland volgde zij masterclasses bij o.a. G. Arutunian (Parijs), B. Van Oort (Amsterdam), I. Ozim (Salzburg).

In 2007 werd ze uitgenodigd deel te nemen aan het Festival de Musique de Pontlevoy (Frankrijk), waar ze les kreeg van A. Brussilovskij (Parijs). En in 2008 speelde Anna tijdens de masterclass van B. Kelemen in Arnhem, waar ze de uitnodiging kreeg om deel te nemen aan het Kaposvár Kamer Muziek Festival in Hongarije, op welke uitnodiging zij uiteraard is ingegaan.

In 2009 studeerde Anna af aan de Messiaen Academy in Zwolle en behaalde haar masterdiploma.

Van 2010 tot en met 2013 volgde Anna lessen bij Gordan Nikolic (concertmeester van het London Symfony Orchestra en artistiek lieder van het Nederlands Kamerorkest). In 2012 won Anna het concours Wiener Krakauer in Oostenrijk (www.soloist.eu) en in september 2013 was Anna soliste bij het Pazardzhik Simfonie Orkest in Bulgarije. Daar speelde zij het vioolconcert van J. Brahms. Sinds 2013 Anna is violiste bij het orkest Stichting Ars Musica, sinds 2015 violiste bij het Stichting Begeleidingsorkest en sinds 2017 viooldocent aan Het VioolLab in Amersfoort. Sinds 2015 Anna vormt een strijkkwartet en daarnaast een duo met pianiste Lineke Lever waarmee zij concerten door hele Nederland geeft. In Anna’s muzikale ontwikkeling hebben met name de vioolpedagogen die de Russische vioolschool van D. Oistrakh, Y. Yankelevich en L. Kogan vertegenwoordigen een grote rol gespeeld.

Het kwartet

Het Badalian Quartet is een strijkkwartet bestaande uit violistes Anna Badalian en Anneke Volbeda, altviolist Leendert van der Zeep en celliste Greet Kooi.

Sinds het voorjaar van 2014 studeert het kwartet op werken voor strijkkwartet van o.a. Mozart en Beethoven. Anneke Volbeda nam het initiatief voor dit strijkkwartet, gevormd met collega-musici . Dit initiatief vloeide voort uit de behoefte om zelf eens in een strijkkwartet te spelen. In juni 2014 had het kwartet haar eerste try out in Drachten.

Het repertoire van het Badalian Quartet is onlangs uitgebreid met werken van Schubert en Haydn.

Aanvoerder van het kwartet is violiste Anna Badalian. Geboren te Leningrad, Rusland, begon zij als vierjarige met vioolspelen. In 2001 begon zij met haar studie voor docerend musicus aan het Noord Nederlands Conservatorium. In 2009 behaalde zij ook haar master aan de Messiaen Academy in Zwolle. Sinds 2015 violiste bij Stichting Begeleidingsorkest, sinds 2017 viooldocent bij Het VioolLab in Amersfoort, sinds 2019 viooldocent bij Muziekschool Amersfoort.

Anneke Volbeda is viool- en altviooldocente aan haar eigen Doesburg Vioolschool, en aan Kunstencentrum Atrium te Sneek. Anneke studeerde viool aan het Conservatorium te Groningen bij Jeanne Lemkes-Vos. Vanaf 1994 studeerde zij een aantal jaren bij Jan Willem de Vriend in Amsterdam. Naast haar lespraktijk geeft Anneke ook regelmatig concerten met het pianotrio Trio Concordante.

Greet Kooi studeerde cello aan het Stedelijk Conservatorium te Groningen bij Rene van Ast, Jaap ter Linden en Ben de Ligt. Greet was tot 2011 werkzaam als cellodocente o.a. bij CKC “Clockhuys” in Haren. Tevens speelt zij vanaf de oprichting in het Trio Concordante. Sinds 2011 heeft Greet haar interesse voor de barokcello weer opgepakt en heeft zij ook regelmatig optredens met het barokensemble Florilegium Pelargonium.

Leendert van der Zeep kreeg vanaf tienjarige leeftijd viool-, en later altvioolles . Na het behalen van het H.B.S.-B diploma ging hij naar de H.T.S en studeerde in 1974 af voor werktuigbouwkunde. Na het vervullen van de militaire dienstplicht lukte het niet een baan te vinden als werktuigbouwkundige. Tijdens een proefspeldag van het Frysk Orkest kreeg Leendert een vaste baan aangeboden als altviolist. Hij studeerde af in 1985 als viooldocent aan de Muziek Pedagogische Academie te Leeuwarden . Vanaf die tijd was hij werkzaam bij de Leeuwarder Muziekschool en werd hij violist in het Frysk Orkest. Na de fusie van Frysk Orkest en N.FO. speelde Leendert tot zijn pensionering (mei 2016) in het N.N.O. Leendert speelt verder in “vrijwilligersorkesten”: het Veenkoloniaal Symfonie Orkest in Veendam en het Hineni Symfonie Orkest in Nijkerk, waar hij afwisselend aanvoerder altviool of tweede concertmeester is.

Geen concerten bekend.

U kunt contact opnemen met violiste en viooldocente Anna Badalian uit Groningen via het onderstaande contactformulier.


captcha

www.annabadalian.com

Facebook Anna Badalian

LinkedIn Anna Badalian

Plugify Anna Badalian