Stichting Zeeland zingt organiseert koor- en samenzangavond in Tholen

Stichting Zeeland zingt organiseert koor- en samenzangavond in TholenOp D.V. zaterdagavond 18 november 2023 wordt er door stichting Zeeland zingt een koor- en samenzangavond gehouden in de Grote kerk te Tholen.

Aanvang en toegang samenzangavond Stichting Zeeland zingt

De aanvang van de koor- en samenzangavond georganiseerd door Stichting Zeeland zingt is 19:30 uur. De kerk is open vanaf 19:00 uur en de toegang is gratis. Tijdens de samenzangavond zal er een collecte worden gehouden waarvan de opbrengst bestemd is voor het Diaconaal gastenhuis de Oase, Deputaatschap voor Israël en Oogzorg in Ethiopie. Het beloofd opnieuw een prachtige avond te worden.

Jong en oud is van harte welkom om deze koor- en samenzangavond bij te wonen in de Grote kerk op het Kerkplein 1 te Tholen.

Medewerkenden koor- en samenzangavond Stichting Zeeland zingt

Tijdens de koor- en samenzangavond van Stichting Zeeland zingt wordt er medewerking verleend door het Dirklands Mannnenkoor, Christelijk Oudorps Mannenkoor en Mannenkoor de Lofzang uit Goes onder leiding van Dinant Struijk. De vleugel wordt bespeelt door Mark Brandwijk en de panfluit door Corné van der Giessen. Tijdens de samenzang speelt de blinde organist Tjacco van der Weerd.

Over Mark Brandwijk als dirigent

Vanaf januari 2022 mag Mark zich dirigent van Christelijk Gemengd Koor ‘Cantate Deo’ uit Amersfoort noemen.

In juni 2019 voltooide hij de opleiding koordirectie aan de Meerjarige Dirigentenopleiding (MDO, nu Dirigentenwerkplaats) in Utrecht.

Sinds 2016 is Mark ook dirigent van het ‘Shaare Zedek Koor’ in Alblasserdam en Christelijk Jongerenkoor ‘Glory’ in Hardinxveld-Giessendam.

Over Mark Brandwijk als pianist

Vanaf 2010 tot 2016 studeerde hij piano bij Mirjam IJsseldijk in Krimpen aan de Lek. In die tijd won hij onder andere de eerste prijs tijdens de Maassluise Muziekweek. Momenteel volgt Mark regelmatig lessen Bert van den Brink en Jan-Willem van Delft (jazz).

Mark is als pianist breed inzetbaar. Hij is een begaafd improvisator, maar heeft ook een uitgebreid klassiek repertoire opgebouwd. Ook voor jazz kan je Mark zeker wakker maken.