Zeeuwse talenten geven kerstconcert in Middelburg

Zeeuwse talenten geven kerstconcert in MiddelburgOp D.V. vrijdagavond 15 december 2023 geven Zeeuwse talenten een kerstconcert in de Koorkerk te Middelburg.

Aanvang en toegang kerstconcert met Zeeuwse talenten

De aanvang van het kerstconcert met Zeeuwse talenten is 19:45 uur. De toegangsprijs is € 5,00 per persoon. U kunt dit tickets in de voorverkoop bestellen via: www.peterwildeman.nl. Daarnaast zal er tijdens het kerstconcert een collecte worden gehouden waarvan de opbrengst bestemd is voor Stichting HVC (Hulp Vervolgde Christenen). Het beloofd een schitterend instrumentaal kerstconcert te worden met veel muzikale diversiteit. Er zullen instrumenten zoals trompet, harp, panfluit, dwarsfluit, vleugel, cello en nog veel meer mooie instrumenten ten gehore worden gebracht.

Jong en oud is van harte welkom tijdens dit kerstconcert in de Koorkerk op de Onder den Toren 5 te Middelburg.

Medewerkenden kerstconcert met Zeeuwse talenten

Tijdens het kerstconcert met Zeeuwse talen wordt medewerking verleend door Gerjanne Bosman op de dwarfsfluit en Marlene van der Ende op de panfluit. Hannah van Gurp bespeelt de viool en Noralie van Gurp bespeelt de harp. Ook Julia Sandee bespeelt de harp en Geralyn Hoogerland de vleugel. Daarnaast bespeelt ook Loïs van der Velde de vleugel en Jobke de Koster de cello. Jacco Zuidijk bespeelt de trompet en Peter Wildeman begeleid de instrumentalisten.

Over Peter Wildeman

Peter Wildeman is geboren te Lisse in 1972.Hij begon zijn orgellessen op 7-jarige leeftijd bij Leen Schippers.

Na de lagere school werd hij al organist bij diverse koren, zoals het meisjeskoor de Jonge Lofstem en mannenkoor Datheen. Jan Bonefaas in Gorkum leerde Peter de beginselen van het componeren, terwijl Nan de Cock (pianodocente uit Lisse) Peter aanleerde dat pianotechniek anders is dan orgeltechniek. Tijdens de Meao-periode in Amersfoort kreeg Peter wekelijks koordirectielessen van Cees het Jonk. Tegelijkertijd zanglessen op de muziekschool te Lisse. Op de Schumann-Akademie in Amsterdam kreeg zijn ontwikkeling een verdieping.

Kerkorganist

Door de Vereniging Organisten Gereformeerde Gemeente werd hij gekozen als kerkorganist in de Gereformeerde Gemeente te Lisse.

Dirigent

Vanaf zijn 20e dirigeerde Peter diverse koren. Momenteel is hij dirigent van de volgende koren: Jongerenkoor Lois, Jongerenkoor Ons Eiland, Het Hollands Jongerenkoor, Jong Mannenkoor Salomo, Jong Dameskoor Shira, Amazing Grace Choir, Jongerenkoor Cantilena en Jeugdkoor Asaf uit Werkendam.

Beleider en muzikaal duo

Hij is begeleider bij diverse koren zoals het Groot Klassiek Koor en het Groot Reformatiekoor en de koren van Deo Juvante uit Kesteren.

Samen met Joost van Belzen treedt hij zeer regelmatig als muzikaal duo op. Als directeur van uitgeverij Interclassic Music brengt hij jaarlijks zoʼn 25 cdʼs op de markt, niet alleen van hemzelf maar ook van andere musici. Peter heeft als slogan: ʻZelf heb ik een kans gehad, die misgun ik andere, jongere musici ook niet.ʻ Peter Wildeman zijn muziek wordt all over the world gehoord, maar bijzonder in Nederland. Zijn muziek wordt zeer regelmatig uitgezonden op de (digitale) media.

Concerten en opnamen

Peter is kerkorganist in de Ger. Gemeente van Tholen, waar hij het prachtige van Oeckelen-Steendam- orgel bespeelt. Peter geeft jaarlijks een groot aantal internationale concerten. Jaarlijks geeft hij een tour in Canada en de USA. Daarnaast doet hij landen aan als Belgie, Frankijk, Duitsland, Tsjechie, maar ook landen als Israël en Groot Britannie. Het instrumentale album: wereldberoemde instrumentale melodieën, werd met goud bekroont, en is inmiddels platina. Dankzij de digitalisering zijn al Peters Cd-albums digitaal te beluisteren via Familystream.