Chr. Gemengd koor Cantate Deo uit Amersfoort

Cantate Deo

Van harte welkom op deze pagina van Cantate Deo uit Amersfoort.

‘Cantate Deo’ is een Christelijk Gemengd Koor en staat onder leiding van Peter Eilander. Het is opgericht op 6 oktober 1965 en gevestigd in Amersfoort. ‘Cantate Deo’ is uitgegroeid tot een groot koor van ca. 90 leden. Onder andere door de speciale koorklank, maar ook door het repertoire en de warme sfeer, trekt ‘Cantate Deo’ leden uit de verre omtrek van Amersfoort.

‘Cantate Deo’ betekent ‘Zingt voor God’. Met onze stem hebben wij een uniek instrument gekregen om Gods lof te bezingen. Zo krijgt zingen een diepere betekenis.

We repeteren iedere donderdagavond van 19:45 tot 22 uur. Kom gerust eens luisteren om de sfeer van een repetitieavond te ervaren. Of kijk voor meer informatie onder het tabblad agenda voor de komende concerten.

Helaas is het concert op 11 april 2020 geannuleerd i.v.m. de Corona besmettingen. Wel is de nieuwe cd te bestellen bij Zin Bookstore, Arnhemsestraat 24 in Amersfoort of onder het contactformulier bij contact op deze pagina.

Het Christelijk Gemengd Koor Cantate Deo uit Amersfoort geniet al vele jaren bekendheid in de wereld van de gemengde koren.

Zingt voor God

Cantate Deo betekent "Zingt voor God". Zingen temidden van het leven van alledag, zingen tot eer van God. Dat is niet vrijblijvend, niet neutraal! Het vraagt kwaliteit, inzet en geestdrift.

Historie

Ons koor is opgericht op 6 oktober 1965. In het begin waren we vooral betrokken bij activiteiten van de Adventkerk in Amersfoort. Door de jaren heen verzelfstandigde het koor en groeide ons ledenaantal fors. Peter Eilander werd in 1980 dirigent van ons koor, waar hij tot op de dag van vandaag het stokje zwaait.

Ons koor groeide al snel uit tot een groot regionaal koor en op dit moment hebben we ca. 95 leden. Jaarlijks organiseren we verschillende concerten en/of verlenen we medewerking aan zangavonden. In de jaren ’80 en ’90 maakten we diverse tournees naar o.a. Amerika, Canada, Hongarije en Engeland. De laatste korte reizen waren in 2006 naar Parijs (40-jarig bestaan), in 2010 naar Engeland. In het voorjaar van 2016 zijn we naar Duitsland geweest (i.v.m. afsluiting 50-jarig jubileum).

Repertoire

Ons repertoire is zeer gevarieerd. Zo zingen we onder andere werken van F. Mendelssohn Bartholdy, Händel, Vierne, Maunder en Stainer. Verder worden er wekelijks en tijdens uitvoeringen psalmen, gezangen en geestelijke liederen gezongen.

Peter Eilander dirigeert ons koor met groot enthousiasme. Hij streeft naar perfectie in de zang, waarbij hij accenten legt passend bij de inhoud van het repertoire.

CD's

Door de jaren heen zijn verschillende CD's uitgebracht. We hebben enkele CD's met daarop geestelijke liederen, een dubbel CD met kerstliederen en een CD met koraalcantates van de bekende organist Jan Zwart. Onze nieuwste CD is uitgegeven in 2013 en bevat opnamen van Geestelijke Liederen met bewerkingen en arrangementen van Peter Eilander.

Repetities

Uiteraard zijn nieuwe leden (leeftijd tot 65 jr.) hartelijk welkom. Kom daarom eens vrijblijvend kijken, luisteren en meezingen tijdens onze repetitieavond en vraag naar Sophie Zenuni, bestuurslid Ledenzorg. Wij repeteren iedere donderdagavond van 19.45 - 22.00 uur in de Ger. kerk "De Lichtkring" te Amersfoort.

De volgende concerten staan gepland:

11apr19:4521:30GeannuleerdCantate Deo paasconcert in de Sint-Joriskerk van AmersfoortSint-Joriskerk, Amersfoort

Heeft u een vraag, opmerking aan Cantate Deo stuur gerust een bericht via het onderstaande contactformulier.


captcha

Voor meer informatie zie www.cantatedeo.nl