Sint Maartenskerk te Zaltbommel met Soli Deo Gloria

Sint Maartenskerk te Zaltbommel met Soli Deo GloriaOp D.V. zaterdagavond 25 mei 2024 wordt er een concert gehouden in de Sint Maartenskerk te Zaltbommel met Christelijk Mannenkoor Soli Deo Gloria.

Aanvang en toegang concert Sint Maartenskerk te Zaltbommel

De aanvang van het concert in de Sint Maartenskerk te Zaltbommel is 20:00 uur. De toegangsprijs voor dit concert is € 10,00 per volwassene en € 5,00 per kind tot en met 12 jaar. Een gezinskaart kost € 15,00 per gezin. U kunt de toegangskaarten bestellen via: https://www.koopjekaartje.nl/events?id=107

Voor meer informatie over het concert, een donatie of livestream gaat u naar: www.muziekvoorelkaar.nl/zaltbommel240525. Het concert wordt georganiseerd door Stichting Muziek voor elkaar. Deze stichting brengt goede doelen samen.

Jong en oud is van harte welkom tijdens dit concert met Christelijk Mannenkoor Soli Deo Gloria in de Sint Maartenskerk op het Kerkplein 1 te Zaltbommel.

Medewerkenden concert Sint Maartenskerk te Zaltbommel

Tijdens het concert in de Sint Maartenskerk te Zaltbommel wordt medewerking verleend door Christelijk Mannenkoor Soli Deo Gloria onder leiding van de dirigent Jaap Kramer. Jan Lenselink bespeelt de vleugel en Jacob Schenk het orgel. Tenira Sturm zingt als Mezzosopraan. Verder zal er veel samenzang zijn tijdens het programma.

Over Jaap Kramer

Jaap Kramer is getrouwd met Hanna en de trotse vader van zoon Luca en dochter Thamar. Hij werd in 1979 geboren op het voormalige eiland Urk, waar zingen en musiceren simpelweg bij de cultuur hoort. Jaap komt uit een muzikale familie en werd dus van kinds af aan door muziek omgeven. “Mijn vader en moeder waren solist bij verschillende koren en zij hebben mijn creatieve ontwikkeling altijd gestimuleerd. Daar ben ik ze dankbaar voor.” zegt Jaap die inmiddels al ruim tien jaar werkt als professioneel muzikant, zanger en dirigent.

Les

Jaaps talent werd al vroeg ontdekt, rond zijn 12e jaar begeleidde hij de gemeentezang op het orgel. Orgel en piano spelen werd een grote passie van Jaap. Hij kreeg les van verschillende docenten, en studeerde later enkele jaren aan het conservatorium in Zwolle en aan de Schumann Akademie.

Dirigent en begeleider

Toen Jaap 17 jaar oud was, begon hij als dirigent van zijn eerste ‘eigen’ koor: Soli Deo Gloria, een christelijk jong mannenkoor. Met dit koor heeft Jaap veel beleefd in binnen- en buitenland. Het koor treedt nog steeds veel op en heeft verschillende cd’s gemaakt. Meer en meer ontwikkelde Jaap zich als een veelzijdig dirigent en koorbegeleider. Verschillende koren benaderden Jaap om hun dirigent te worden.

Ook als begeleider op piano en orgel krijgt Jaap steeds meer werk. Onder andere als vaste pianist van de bekende gospelzanger Martin Brand.  Sindsdien verleende hij zijn medewerking aan vele cd-opnames, evenementen in binnen- en buitenland.

Ook Jaaps persoonlijke geloofsleven verdiepte zich door de jaren heen. “Ik zet mij bewust in binnen de christelijke muziekwereld. Het is mijn roeping geloof ik. Sommige mensen praten makkelijk en vertellen honderduit over hun geloofsleven. Mijn taal is de muziek. Ik wil graag een instrument in Zijn Hand zijn.”