Sebakerk – grote zangavond op 20 mei 2017

Grote zangavond 20 mei 2017 SebakerkSebakerk – in de Sebakerk in Krimpen aan de Ijssel wordt op zaterdag 20 mei 2017 een concert georganiseerd. Aan dit concert werken mee: Kinderkoor Seba onder leiding van Anneke van den Dool, Mannenkoor Sola Fide onder leiding van Arie van der Vlist en jongerenkoor Loïs onder leiding van Peter Wildeman.

De opening en de sluiting wordt gehouden door Ds. W.J Karels. Om 19:30 uur begint de zangavond in de Sebakerk. De toegang is gratis. Er zal een collecte gehouden worden voor stichting Oost-Europa hulp Gereformeerde Gezindte (SOEG).

Over Arie van der Vlist

Arie van der Vlist is geboren in 1980 te Rotterdam, kreeg zijn eerste orgellessen van dhr. J. van Rijswijk. In 1997 werden deze lessen vervolgd bij Everhard Zwart. Verder volgde hij lessen bij Gijsbert Lekkerkerker (improvisatie), en bij de internationaal bekende concert-organist Ben van Oosten (literatuur). Bij Eef de Kwant studeerde hij piano en koordirectie.

Hij is vaste organist van het Christelijk Krimpens Mannenkoor te Krimpen aan den IJssel. Bij het Shaare Zedek Koor is hij ook regelmatig achter de klavieren te vinden. Arie is een veelgevraagd koor- en samenzang-begeleider en werkt zo mee aan vele concerten en uitvoeringen. Deze activiteiten brachten hem o.a. in Canada, Duitsland, België, Frankrijk (o.m. Saint Eustache in Parijs) en Engeland. Als dirigent heeft Arie de leiding over een aantal koren in de Krimpenerwaard.

Arie is als kerkorganist verbonden aan de Hersteld Hervormde Gemeente te Ouderkerk aan den IJssel. Tevens leidt hij hier de Vereniging Bovenstem Ouderkerk aan den IJssel van rond de 100 leden waarmee hij te horen is op verschillende zangavonden als begeleider van Psalmen met bovenstem.

Verder heeft Arie aan vele CD/DVD-opnamen zijn medewerking verleend. Er verschenen solo-cd’s uit de Stephanuskerk te Hasselt (8002), de Lutherse Kerk te Den Haag (8008) en een CD vanuit Bolsward/Dordrecht/Tholen (8012).

Arie is ook actief in het schrijven van instrumentale arrangementen, koraalbewerkingen voor orgel en koorbewerkingen. Verschillende van deze bewerkingen verschenen ook op CD/DVD.

Voor meer informatie over de musici Peter Wildeman kijk dan op: www.peterwildeman.nl