Doornspijk oranje concert met mannenkoor Salvatori

poster oranjconcert doornspijkDoornspijk – op zaterdag 20 mei 2017 wordt een oranje concert gehouden in de Hervormde kerk van Doornspijk met medewerking van Christelijk mannenkoor Salvatori uit Nunspeet en Gereformeerd Zangkoor Laus Deo uit Enschede onder leiding van Jorrit Woudt. De aanvang van het concert is 19:00 uur. De kerk gaat om 18:30 uur open. De pianist is Marco van de Graaf. De toegangsprijs voor volwassenen is: €10,00 en voor kinderen tot 12 jaar €1,00. Leden van de oranje-vereniging Moed en Vertrouwen uit Doornspijk hebben gratis toegang.

Over Jorrit Woudt

Jorrit Woudt (9980) kreeg al op negenjarige leeftijd orgelles aan de muziekschool in Ermelo. In 1993 zette hij zijn orgelopleiding voort in Heemse onder leiding van Freddy Veldkamp.
Op dertienjarige leeftijd begeleidde Jorrit zijn eerste kerkdienst en nog steeds is hij ’s zondags op de orgelbank te vinden om tot Gods eer de gemeentezang te begeleiden, voornamelijk in de vier Gereformeerde kerken (vrijgem.) van Enschede.

Opleiding

Jorrit studeerde schoolmuziek, orgel, piano en kerkmuziek aan het conservatorium in Zwolle en behaalde in juni 2004 zijn hoofdvakdiploma orgel als leerling van Harm Jansen. Verder volgde hij improvisatielessen bij Sietze de Vries uit Zuidhorn, pianolessen bij Herman Riphagen uit Heerde en studeerde hij een aantal jaren theologie aan de Theologische Universiteit in Kampen (8roederweg). Heden ten dage lest Jorrit  nog regelmatig bij de Enschedese stadsorganist Gijs van Schoonhoven.

Dirigent

Jorrit is een veelgevraagd koorbegeleider op zowel orgel als piano bij concerten en cd-opnames. Zo speelde hij reeds in Duitsland, Denemarken, Zweden, Oostenrijk, Slovenië, Tsjechië, Hongarije, Canada en in de Verenigde Staten van Amerika en was hij als organist en pianist te zien bij het bekende EO-tv-programma ‘Nederland Zingt’. Verder is hij actief als dirigent van twee gemengde koren en een mannenkoor, als docent van een aantal leerlingen en als arrangeur en componist van (voornamelijk koor-) muziek. Daarnaast is hij als vakleerkracht muziek verbonden aan een basisschool.

Cd’s
In het voorjaar van 2010 kwam de cd Glorie aan het Lam uit, een door Jorrit samengesteld en gearrangeerd Paasoratorium en in het voorjaar van 2011 zijn eerste orgelsolo-cd Espressivo. Vervolgens Benediction, instrumentale lof- en aanbiddingsliederen door Krista van den Esker (fluit), Ronald IJmker (orgel) en Jorrit Woudt (piano). Dit album werd genomineerd voor de Zilveren Duif Award 2012 en kreeg recentelijk een vervolg in het album ‘Schuilplaats’, najaar 2016. Zaterdag 19 november 2016 gaat het door Jorrit geschreven oratorium ‘Nehemia’ in première, ter gelegenheid van het 50-jarig jubileum van Geref. Zangkoor ‘Laus Deo’ (Enschede). Dit schreef hij samen met zijn goede vriend Sander Hof, die de teksten voor zijn rekening nam. Daarnaast heeft hij voor het Groot Reformatiekoor o.l.v. Martin Zonnenberg een Reformatiecantate geschreven, met daarin een prominente rol voor het bekende Luther-lied ‘Een vaste burcht is onze God’. Dit in het kader van de herdenking 500 jaar Reformatie in 2017.

Kijk voor meer informatie over het mannenkoor Salvatori op www.salvatori.nl