Paulusscratch met concert in Vianen

aulusscratch met concert in VianenEen scratch is in de koorwereld een repetitiedag op een groot koorwerk, welke afgesloten wordt met een avondconcert zo ook deze Paulusscratch.

Over een Paulusscratch

Zo´n koor bestaat dan uit liefhebbers uit het hele land. Dat vooral Messiah van Händel en ook wel de Mattheus Passion van Bach jaarlijks op meerdere plaatsen in scratchvorm worden gedaan, is vrij algemene praktijk. Zo  niet het zeer boeiende oratorium ‘Paulus’ van Felix Mendelssohn- Bartholdy! Dit werk vond voor zover bekend  niet eerder in scratchvorm plaats.

Medewerkenden Paulusscratch

Dit werk vond voor zover bekend  niet eerder in scratchvorm plaats.

Het koor bestaat uit oratoriumkoorgroepen uit Ridderkerk, Gouda en Alblasserdam, naast vele individuele inschrijvers  van Middelharnis tot Lemmer.

De begeleiding is in handen van een breed bezet gelegenheidsorkest van beroepsmusici met als concertmeester Marieke Booij en met Gerben Mourik aan het prachtige orgel. Solisten zijn Nanette Mans, sopraan; Sebastiaan van Lingen, countertenor; Sietse van Wijgerden, bas; Gerco Blom, tenor.

Bijzonder detail is dat ook meegewerkt wordt door het Gorcum Boys Choir (dirigent Jeroen Bal) dat, met een knipoog naar Bach’s Mattheus Passion, de koraalmelodie ‘Wir glauben’ zal zingen in het vijfstemmig koordeel ‘Aber unser Gott’.

Aanvang en toegang Paulusscratch concert

Op d.v. 5 oktober 2019 wordt een Paulusscratch in de monumentale Grote kerk in het gemakkelijk bereikbare centrum van Vianen uitgevoerd o.l.v. dirigent Piet. C. den Uil.

Het concert begint om 19.30 uur. Er is ruimschoots gelegenheid voor ontmoeting in de pauze. De entree bedraagt 20 euro per persoon voor volwassenen en 5 euro voor kinderen tot 16 jaar. Hierbij zijn een consumptie en het programmaboekje inbegrepen.

In Vianen kan men gratis parkeren op drie terreinen welke op een loopafstand van 5 tot 10 minuten van de kerk liggen.

U bent van harte welkom op dit unieke Paulusscratch concert in de Grote kerk op de Voorstraat 110 in Vianen.