Trinitatiskapel te Dordrecht met Alisa van Dijk en Hans Okkerse

Trinitatiskapel te Dordrecht met Alisa van Dijk en Hans OkkerseVioliste Alisa van Dijk, kondigt met gepaste trots dit concert aan. Het betreft het 11de concert van haar eigen concertserie 2019 in de Trinitatiskapel te Dordrecht.

Op 19 oktober 2019 geeft Alisa van Dijk samen met Hans Okkerse als duo een concert in de Trinitatiskapel.

Over het concert in de Trinitatiskapel te Dordrecht

Hans Okkerse is uitvoerend musicus en veelvuldig werkzaam in Dordrecht en omgeving. Violiste Alisa van Dijk heeft het muzikale leven de laatste jaren in Dordrecht en omgeving een enorme impuls gegeven. Ze voert met Hans Okkerse het onderstaande schitterende programma uit.

Over het programma in de Trinitatiskapel te Dordrecht

Het concert is absoluut bijzonder. Niet alleen vanwege de ongedwongen sfeer, maar vooral ook door het fraaie programma en de humoreske toelichtingen door Rob Landman, waardoor er voor iedereen eye-openers (en ear-openers) zullen zijn. De onderstaande nummers zullen ten gehore worden gebracht.

-Johann Sebastian Bach (1685-1750): Sonate b mineur BWV 1014 (delen: Andante, Allegro, Andante, Allegro)

-Henryk Wieniawski (1835-1880): Légende opus 17

-Vittorio Monti (1868-1922): Czardas

-Igor Stravinsky (1882-1971): Suite Italienne (delen: Introduzione, Serenata, Tarantella, Gavotta con due Variazioni, Scherzino, Minuetto en Finale).

Aanvang en toegang Trinitatiskapel te Dordrecht

De aanvang van het concert in de Trinitatiskapel te Dordrecht is 15:30 uur. De deur is open om 15:00 uur.  De toegang is gratis, wel is er een collecte voor de onkosten.

Parkeren kan voor een voordelig tarief in de parkeergarage aan de Visstraat slechts 100 meter van de kerk. Na afloop is er ruimte voor onderlinge ontmoeting onder het genot van een hapje en een drankje.

Het adres van de Trinitatiskapel is: Vriesestraat 22 te Dordrecht. U bent van harte welkom!

Over Alisa

Alisa begon haar vioolstudie in Apeldoorn toen ze 7 jaar was. Een paar jaar later verhuisde ze met haar familie naar Canada, waar ze in 2006 haar Bachelor of Music afrondde aan de Universiteit van British Columbia in Vancouver.

Ze studeerde daar onder andere bij Paul Kling. Ze nam ook deel aan een aantal gerenommeerde masterclasses, zoals het Banff International Festival, het Orford Arts Centre en het Mozarteum in Salzburg.

Violist en zangeres

Alisa heeft veel ervaring opgedaan als uitvoerend musicus in solo- en kamermuziekrecitals en in orkestverband, zowel in Canada als in Nederland. In 2012 keerde Alisa terug naar Nederland om viool te studeren bij Ilona Sie Dhian Ho. In 2014 behaalde ze haar uitvoerend musicus diploma aan het Prins Claus Conservatorium. De laatste jaren treedt ze ook op als zangeres.

Docent

Behalve uitvoerend musicus is Alisa ook viooldocent. Tevens heeft ze de Master Muziek Pedagogiek afgerond aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag waar zij viool en zang studeerde, o.a. met Liesbeth Ackermans (viool), en Kees-Jan de Koning (zang). Ze bespeelt een Viotti Stradivarius viool gemaakt door Hermann Janzen uit Mission, B.C. in Canada.