Fontein te Nijkerk met Hugo van der Meij

Fontein te Nijkerk met Hugo van der MeijZaterdagmiddag 12 oktober 2019 is er weer een concert in de serie zaterdagmiddagmuziek in De Fontein te Nijkerk met Hugo van der Meij.

Over zaterdagmiddagmuziek met Hugo van der Meij

Dit keer zal Hugo van der Meij het orgel en de piano bespelen. Hij zal samen met Pascal van de Velde, die op de trompet speelt, verschillende muziek stukken ten gehore brengen. Er zullen componisten uit het heden (Sander van Marion, Teke Bijlsma,Martin Zonnenberg) en het verleden (Georg Friederich Händel, Théodore Dubois) ten gehore gebracht worden.

Momenteel speelt Pascal de trompetpartij in de Musical Anastasia in het Circustheater te Scheveningen en is regelmatig te gast als solist tijdens kooruitvoeringen. Sinds 2017 treedt Pascal als duo op met organist/pianist Hugo van der Meij.

Hugo van der Meij werd geboren op 30 maart 1992 te Katwijk.

Al op zeer jonge leeftijd was hij achter de piano te vinden, en dat resulteerde in pianoles op 8-jarige leeftijd, van Peter Bontje. Na een aantal jaren pianoles te hebben genoten, stond dit tijdens de middelbare-school-periode op een laag pitje. Toen hij 16 jaar oud was ging hij op orgelles bij Sjaak van Duijn, eveneens in Katwijk. Hij was 20 jaar oud, toen hij de cursus Koordirectie aan het UCK te Utrecht ging volgen.

Momenteel is Hugo dirigent van 3 mannenkoren, een gemengd koor en een kinderkoor. Ook speelt hij door het hele land als koorbegeleider op zowel orgel als piano en geeft hij steeds meer solo-orgelconcerten. Concertreizen brachten Hugo in België, Duitsland, Frankrijk, Engeland en Luxemburg. Ook verleende hij medewerking aan meer dan 30 cd-opnames. Hugo is kerkorganist in de Christelijke Gereformeerde Kerk te Katwijk, en speelt regelmatig diensten in andere kerken.

Aanvang en toegang zaterdagmiddagmuziek met Hugo van der Meij

Het zaterdagmiddag muziekconcert met Hugo van der Meij begint in de kerk aan de dominee Kuypersstraat 2 om 16.00uur. De kerk is open vanaf 15.30 uur. De toegangsprijs € 8,00 inclusief een consumptie. Tot en met 14 jaar is de toegang gratis.

Na afloop van het concert is er koffie, thee of een frisdrankje.