Johannes kerstconcert 2023 in de concertzaal te Ede

Johannes kerstconcert 2023 in de concertzaal te EdeOp D.V. maandagavond 11 december 2023 wordt het Johannes kerstconcert 2023 in de concertzaal te Ede gehouden.

Aanvang en toegang Johannes kerstconcert 2023

De aanvang van het Johannes kerstconcert is 20:00 uur. De toegangsprijs voor volwassenen is € 10,00 per persoon. Voor kinderen betaalt u € 5,00 per kind. U kunt de toegangskaarten kopen bij de ingang van de concertzaal.

Het kerstconcert is ieder jaar weer een bijzondere gebeurtenis. We nodigen u graag uit in onze concertzaal, want het belooft een prachtige avond te worden, waarbij uiteraard op ons nieuwe concertorgel gespeeld wordt!

Jong en oud is van harte welkom in de Feike Asma concertzaal op de Keplerlaan 2 te Ede bij Johannes orgelbouw.

Medewerkenden Johannes kerstconcert

Tijdens het Johannes kerstconcert wordt medewerking verleend door organist André van Vliet op het orgel, Jan Lenselink bespeelt de vleugel, Mark Wester bespeelt het slagwerk en Arjan en Edith Post als trompet duo bespelen de trompet. Ze hebben weer een gevarieerd programma samengesteld, en natuurlijk sluiten we af met samenzang!

Over het concert met André van Vliet

Het achtste orgelconcert op woensdag 21 augustus 2019 wordt verzorgd door André van Vliet. André heeft jaren les gehad van de in 2018 overleden organist Herman van Vliet. Van Vliet zal deze avond een programma ten gehore brengen die Herman van Vliet op 16 augustus 1984 in de Bovenkerk speelde. Het orgelconcert wordt geopend met Psalm 116 van Willem Weijland. Verder staan er o.a. werken op van J.S. Bach, G. Merkel, M. Brosig. Dit concert wordt afgesloten met een koraalfinale van Herman van Vliet.

Over André van Vliet

André van Vliet werd geboren op 18 augustus 1969 in Benschop. Op 9-jarige leeftijd begeleidde hij de kerkdiensten in zijn woonplaats. Lessen volgde hij bij Gijsbert Lekkerkerker en de bekende organist Herman van Vliet, die hem ook de liefde voor de met name Franse romantiek bijbracht.

Op het Utrechts Conservatorium studeerde André bij Nico v.d. Hooven, Jan Welmers en Jan Raas, alwaar in 1991 het diploma werd behaald.

Begeleider

Als begeleider van koren of als solist reist hij wekelijks door het land. Speelde voor radio en TV en maakte 7 solo-albums.

Dirigent

Als dirigent is André verbonden aan de koren Hervormde Gemengde Zangvereniging. ‘Vox Jubilans’ uit Waddinxveen en Projectkoor ‘Oriolus’ uit Maarn en Mannen ensemble “Cantare” uit Woudenberg