Koorconcert vanuit de Trinitatiskapel te Dordrecht

Koorconcert vanuit de Trinitatiskapel te DordrechtUpdate:

In verband met het besluit van de RIVM zal het koorconcert niet door kunnen gaan. De musici zullen opnames maken voor op Youtube.

Oorspronkelijk bericht

Op zaterdagavond 28 maart 2020 zingt jongerenkoor Christelijk Jongerenkoor Glory uit Hardinxveld-Giessendam tijdens het koorconcert in de sfeervolle Trinitatiskapel.

Over het koorconcert

Het koor staat onder de bezielende leiding van dirigent Mark Brandwijk.

Het koor wordt begeleid door het smaakmakende duo Virtuoso ( Mark Brandwijk, piano en Reinier Korver, orgel) en violiste Alisa van Dijk.

Duo Virtuoso en Alisa van Dijk verzorgen ook diverse instrumentale solo’s.

Sinds december 2015 organiseert Alisa van Dijk een maandelijkse concertserie in de Trinitatiskapel te Dordrecht.

Deze keer zijn er 2 concerten een instrumentaal concert in de middag en een koorconcert in de avond.

Het koor zingt een mooi programma passend bij het kerkelijk jaar. De bekende Neerlandicus C. Bregman hoopt gedichten en passende Bijbelgedeelten met als thema Pasen voor te dragen. Tevens verzorgt hij de opening en sluiting van deze avond.

De aanvang en toegang van het koorconcert

De aanvang van het koorconcert is 20:00 uur. De deur is open om 19:30 uur.
De toegang is gratis, wel is er een collecte na afloop van het concert voor de onkosten. Na afloop is er een gezellig samenzijn onder het genot van een hapje en drankje.
Parkeren kan voor een voordelig tarief in de parkeergarage aan de Visstraat slechts 100 meter van de kerk

Het adres van de kerk is Vriesestraat 22 te Dordrecht.

Over Alisa van Dijk

Alisa begon haar vioolstudie in Apeldoorn toen ze 7 jaar was. Een paar jaar later verhuisde ze met haar familie naar Canada, waar ze in 2006 haar Bachelor of Music afrondde aan de Universiteit van British Columbia in Vancouver.

Ze studeerde daar onder andere bij Paul Kling. Ze nam ook deel aan een aantal gerenommeerde masterclasses, zoals het Banff International Festival, het Orford Arts Centre en het Mozarteum in Salzburg.

Violist en zangeres

Alisa heeft veel ervaring opgedaan als uitvoerend musicus in solo- en kamermuziekrecitals en in orkestverband, zowel in Canada als in Nederland. In 2012 keerde Alisa terug naar Nederland om viool te studeren bij Ilona Sie Dhian Ho. In 2014 behaalde ze haar uitvoerend musicus diploma aan het Prins Claus Conservatorium. De laatste jaren treedt ze ook op als zangeres.

Docent

Behalve uitvoerend musicus is Alisa ook viooldocent. Tevens heeft ze de Master Muziek Pedagogiek afgerond aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag waar zij viool en zang studeerde, o.a. met Liesbeth Ackermans (viool), en Kees-Jan de Koning (zang). Ze bespeelt een Viotti Stradivarius viool gemaakt door Hermann Janzen uit Mission, B.C. in Canada.