Koorkerk te Middelburg met het Walchers Jongerenkoor

Koorkerk te Middelburg met het Walchers JongerenkoorOp d.v. zaterdag 19 oktober 2019 wordt er in de Koorkerk te Middelburg een cd presentatieconcert  gehouden met het Walchers Jongerenkoor.

Aanvang en toegang Koorkerk te Middelburg

De aanvang van het concert in de Koorkerk te Middelburg is 19:30 uur. De toegangsprijs voor volwassenen is €5,00 per persoon. Kinderen tot en met 12 jaar betalen €2,50 entree. Jong en oud zijn van harte welkom!

U bent welkom in de Koorkerk op het Koorkerkhof 2 te Middelburg.

Medewerkenden concert Koorkerk te Middelburg

Aan het concert in de Koorkerk te Middelburg wordt medewerking verleend door het Walchers Jongerenkoor onder leiding van de dirigent Peter Wildeman. Joost van Belzen bespeelt het orgel. Lise de Munck bespeelt de dwarsfluit. Ook wordt er tijdens het concert medewerking verleend door Jong Mannenkoor Salomo uit Nieuwdorp onder leiding van Peter Wildeman.

Over de cd presentatie van het Walchers Jongerenkoor

Het Jongerenkoor maakte een 2e psalmen-cd, met de titel:

‘Mijn Burg, mijn Toevlucht’. Deze cd is opgenomen in de Nieuwe Kerk van Middelburg.

Op de cd staan 16 psalmen van diverse componisten, Jaco van Houselt zingt enkele psalmen solistisch mee. Tevens staan er enkele instrumentale nummers op met orgel, dwarsfluit en viool.

Aan het presentatieconcert werkt ook Jong Mannenkoor Salomo uit Nieuwdorp mee, ook zij zingen enkele psalmen. Namens de ZGG hoopt de heer T.M. de Jong zijn bijdrage te leveren. Hij is als evangelist uitgezonden geweest naar Albanië.

Meer informatie over de cd

Over Joost van Belzen

Joost van Belzen werd op 16 augustus 1988 geboren in het Zeeuwse dorp Krabbendijke. Al snel bleek dat Joost een grote liefde had voor het orgel. Op 7-jarige leeftijd ontving hij dan ook zijn eerste orgellessen van Cees van der Hart.

Al op jonge leeftijd werkte hij mee aan concerten. Op 12-jarige leeftijd werd Joost tot kerkorganist benoemd in Kruiningen. Op 15- jarige leeftijd werd Kees van Eersel zijn orgelmeester.

Koren
Joost is als organist en pianist verbonden aan diverse koren zoals het Het Hollands Jongerenkoor.

Daarnaast is Joost dirigent van Mannenkoor Elim uit ’s-Gravenpolder, Chr. Gemengd Eilandenkoor uit Zierikzee, Mannenkoor D.E.V. uit Barendracht,  Christelijke Zangvereniging Deo Juvante uit Kesteren, Mannenkoor Soli Deo Gloria uit Rhenen en Het Hollands Mannen Ensemble.

Samenwerkingen
Joost werkt veelvuldig samen met Peter Wildeman. Zij vormen samen het duo “4-handen”. In maart 2008 is hun eerste CD opgenomen. In juli 2009 gaf het duo een concert in de USA. Verder speelt Joost veelvuldig in binnen en buitenland. Hij gaf concerten in Duitsland, Engeland, Frankrijk, Oostenrijk, Canada en Amerika. De meest bijzondere ervaringen zijn voor Joost de concerten in de Dom van Keulen en de St. Eustache in Parijs.

Docentschap
Joost is ook werkzaam als muziekdocent op het Gomarus Scholengemeenschap in Zaltbommel. en werkt voor uitgeverij W&B. Joost studeerde aan de Schumann Akademie in Utrecht. Tegenwoordig studeert hij aan het Rotterdams Conservatorium bij Ben van Oosten.