Cd: Mijn Burg, mijn Toevlucht van het Walchers Jongerenkoor

cd mijn burg mijn toevluchtHet Jongerenkoor maakte een 2e psalmen-cd, met de titel: ‘Mijn Burg, mijn Toevlucht’. Deze cd is opgenomen in de Nieuwe Kerk van Middelburg.

Op de cd staan 16 psalmen van diverse componisten, Jaco van Houselt zingt enkele psalmen solistisch mee. Tevens staan er enkele instrumentale nummers op met orgel, dwarsfluit en viool.

Over de tracks op de cd Mijn Burg, mijn Toevlucht.

Op deze cd Mijn Burg, mijn toevlucht worden de volgende nummers ten gehore gebracht.

1. Psalm 30
2. Psalm 142
3. Psalm 91
4. Psalm 27 (orgel, dwarsfluit, viool)
5. Psalm 105
6. Psalm 14
7. Psalm 87 (orgel, dwarsfluit, viool)
8. Psalm 42
9. Psalm 1
10. Psalm 93
11. Psalm 77 (orgelsolo)
12. Psalm 130
13. Psalm 25
14. Psalm 91 (orgel, dwarsfluit, viool)
15. Psalm 4
16. Psalm 140

De dirigent is Peter Wildeman. Joost van Belzen is de organist en de fluitiste Lisa de Munck. Jaco van Houselt is de solist. Robert Cekov bespeelt de viool.

De prijs van deze cd is: €15,00 per stuk.

Bestel deze cd nu

Of beluister dit album via Familystream

Over Joost van Belzen

Joost van Belzen werd op 16 augustus 1988 geboren in het Zeeuwse dorp Krabbendijke. Al snel bleek dat Joost een grote liefde had voor het orgel. Op 7-jarige leeftijd ontving hij dan ook zijn eerste orgellessen van Cees van der Hart.

Al op jonge leeftijd werkte hij mee aan concerten. Op 12-jarige leeftijd werd Joost tot kerkorganist benoemd in Kruiningen. Op 15- jarige leeftijd werd Kees van Eersel zijn orgelmeester.

Koren
Joost is als organist en pianist verbonden aan diverse koren zoals het Het Hollands Jongerenkoor.

Daarnaast is Joost dirigent van Mannenkoor Elim uit ’s-Gravenpolder, Chr. Gemengd Eilandenkoor uit Zierikzee, Mannenkoor D.E.V. uit Barendracht,  Christelijke Zangvereniging Deo Juvante uit Kesteren, Mannenkoor Soli Deo Gloria uit Rhenen en Het Hollands Mannen Ensemble.

Samenwerkingen
Joost werkt veelvuldig samen met Peter Wildeman. Zij vormen samen het duo “4-handen”. In maart 2008 is hun eerste CD opgenomen. In juli 2009 gaf het duo een concert in de USA. Verder speelt Joost veelvuldig in binnen en buitenland. Hij gaf concerten in Duitsland, Engeland, Frankrijk, Oostenrijk, Canada en Amerika. De meest bijzondere ervaringen zijn voor Joost de concerten in de Dom van Keulen en de St. Eustache in Parijs.

Docentschap
Joost is ook werkzaam als muziekdocent op het Gomarus Scholengemeenschap in Zaltbommel. en werkt voor uitgeverij W&B. Joost studeerde aan de Schumann Akademie in Utrecht. Tegenwoordig studeert hij aan het Rotterdams Conservatorium bij Ben van Oosten.