Hollands Jongerenkoor 9 geeft nieuwjaarsconcert in Gorinchem

Hollands Jongerenkoor 9 geeft nieuwjaarsconcert in GorinchemOp zaterdagavond 12 januari 2019 geeft het Hollands Jongerenkoor 9 een nieuwjaarsconcert in de Grote kerk van Gorinchem.

Aanvang en toegang nieuwjaarsconcert Hollands Jongerenkoor 9

De aanvang van het nieuwjaarsconcert met Hollands Jongerenkoor 9 begint om 19:30 uur. De toegangsprijs is €7,50 voor volwassenen. Kinderen tot en met 12 jaar betalen €2,50 voor de toegang. Een gezinskaart kost €20,00.

U bent van harte welkom in de Grote kerk op de Groenmarkt 7 in Gorinchem.

Medewerking nieuwjaarsconcert Hollands Jongerenkoor 9

Aan het nieuwjaarsconcert wordt medewerking verleend door het Hollands Jongerenkoor 9 en het Hollands Jongerenkoor orkest onder leiding van Peter Wildeman. Verder wordt er medewerking verleend door het Christelijk Sliedrechts Mannenkoor Ichtus onder leiding van Martin Zonnenberg.

Joost van Belzen bespeelt het orgel. Peter Wildeman en Martin Zonnenberg bespelen de vleugel. De trompet wordt bespeelt door Wilhelm Groenendijk. Verder zal er een cd presentatie gehouden worden van de cd Timeless van Joël  van Barneveld op de vleugel.

Over Joost van Belzen

Joost van Belzen werd op 16 augustus 1988 geboren in het Zeeuwse dorp Krabbendijke. Al snel bleek dat Joost een grote liefde had voor het orgel. Op 7-jarige leeftijd ontving hij dan ook zijn eerste orgellessen van Cees van der Hart.

Al op jonge leeftijd werkte hij mee aan concerten. Op 12-jarige leeftijd werd Joost tot kerkorganist benoemd in Kruiningen. Op 15- jarige leeftijd werd Kees van Eersel zijn orgelmeester.

Koren

Joost is als organist verbonden aan Jong Mannenkoor Salomo uit Goes, kinderkoor de kleine Lofstem uit Geldermalsen en het Hollands Jongerenkoor.

Daarnaast is Joost dirigent van Mannenkoor Elim uit ’s-Gravenpolder, Chr. Gemengd Eilandenkoor uit Zierikzee, Mannenkoor D.E.V. uit Barendrecht, Grace Ladies Choir uit Alblasserdam, Christelijke Zangvereniging Deo Juvante uit Kesteren en diverse projectkoren.

Samenwerking

Joost werkt veelvuldig samen met Peter Wildeman. Zij vormen samen het duo “4-handen”. In maart 2008 is hun eerste CD opgenomen. In juli 2009 gaf het duo een concert in de USA. Verder speelt Joost veelvuldig in binnen en buitenland. De meest bijzondere ervaringen zijn voor Joost de concerten in de Dom van Keulen en de St. Eustache in Parijs.

Docentschap

Joost is ook werkzaam als muziekdocent op het Gomarus Scholengemeenschap in Gorinchem en werkt voor uitgeverij W&B. Joost studeerde aan de Schumann Akademie in Utrecht. Tegenwoordig studeert hij aan het Rotterdams Conservatorium bij Ben van Oosten.