Grote kerk van Hasselt nieuwjaarsconcert Jeduthun en Laudate Deum

Grote kerk van Hasselt nieuwjaarsconcert Jeduthun en Laudate DeumOp zaterdagavond 19 januari 2019 wordt er in de Grote kerk van Hasselt een nieuwjaarsconcert gehouden met Jeduthun en Laudate Deum.

Aanvang en toegang concert Grote kerk van Hasselt

De aanvang van het concert in de Grote kerk van Hasselt is om 19:00 uur. De deuren van de kerk gaan om 18:30 uur open. De toegangsprijs voor volwassenen is €10,00. Kinderen tot en met 12 jaar betalen €5,00.

U bent van harte welkom in de Grote kerk op de markt in Hasselt.

Medewerkenden Grote kerk van Hasselt

Aan het concert in de Grote kerk van Hasselt wordt medewerking verleend door Christelijk gemengd koor Jeduthun en Jong gemengd koor Laudate Deum onder leiding van Arie Kortleven.

Marcel van de Ketterij bespeelt het orgel. Arjan en Edith Post bespelen de trompet. De opening, vertelling en sluiting wordt gehouden door dominee D.W Tuinier. De kerk wordt verwarmd.

Over Marcel van de Ketterij

Marcel van de Ketterij is in 1965 geboren. Hij leerde op 6-jarige leeftijd de eerste beginselen van het orgelspelen van zijn vader.

In 1981 ging hij op les bij Peter Eilander en vanaf 1985 bezocht Marcel het Conservatorium in Zwolle. In Zwolle kreeg hij les van Nico Waasdorp en Harm Jansen. De lessen werden onder andere gegeven in Zwolle op het Schnitger-orgel van de Grote of St. Michaelskerk en op het Adema-orgel van de Dominicanenkerk.

In 1991 behaalde Marcel het diploma Uitvoerend Musicus Orgel. Bovendien is hij in het bezit van het diploma Kerkelijk Orgelspel, waarvoor hij eveneens in 1991 slaagde.Marcel is actief als dirigent van een aantal koren, waaronder Chr. Mannenkoor “Salvatori” uit Nunspeet (van 1995 tot 2011), het gemengde koor “Viva Vox” uit Elspeet en het Noordermannenkoor uit Rijssen. Verder is hij als parttime docent muziek verbonden aan de Jac. Fruytier Scholengemeenschap in Uddel.
Naast lesgeven en dirigeren is Marcel organist van de Eben-Haëzerkerk in Apeldoorn waar hij het Steendam-orgel uit 1997 bespeelt. Ook verleent hij als organist regelmatig zijn medewerking bij concerten en cd-opnames. Zo verleende hij onder andere medewerking aan de kerstcd van baritonsolist Henk Dijkhuizen.

In 2002 heeft Marcel een eigen CD met Nederlandse Koraalbewerkingen uitgebracht. Op deze Cd bespeelt Marcel het monumentale orgel van de Grote Kerk in Gorinchem. Bij de selectie van de koraalbewerkingen voor deze CD is vooral gezocht naar werken die nauwelijks of zelfs helemaal nog niet op cd zijn verschenen. Er staan werken op van Feike Asma, Herman Vliet, Piet Post, Jan Zwart, Harm Hoeve, Willem Hendrik Zwart, Hans Boelee, Dick Sanderman, Jan Bonefaas, Klaas Bolt, Johan Bredewout en Marcel van de Ketterij. Er zijn zelfs een tweetal bewerkingen van Feike Asma opgenomen die bijna niemand kent.