Grote Kerk te Sliedrecht sfeervol instrumentaal concert

Grote kerk te Sliedrecht sfeervol instrumentaal concertOp zaterdagmiddag 2 februari 2019 wordt er een sfeervol instrumentaal concert gegeven in de Grote Kerk te Sliedrecht.

Aanvang en toegang concert Grote kerk te Sliedrecht

De aanvang van het concert in de Grote kerk te Sliedrecht is om 15:30 uur. De deuren gaan 15:00 uur open. Er zal een collecte worden gehouden voor de musici.

De Grote Kerk te Sliedrecht staat aan de Kerkbuurt 131 te Sliedrecht. Parkeren rond de kerk is gratis. Van harte aanbevolen en welkom!

Over het concert in de Grote kerk te Sliedrecht

Het hoopt een verrassende muzikale middag te worden met veel aandacht voor ( negro ) spirituals, literatuur en improvisaties.

Alisa hoopt deze middag de viool te bespelen, Arjan en Mark bespelen de mooie piano die in de kerk staat en het schitterende Naber orgel.

Arjan is organist van de Grote Kerk te Sliedrecht en Mark is binnenkort woonachtig in Sliedrecht. Beiden musici zijn actief als uitvoerend musicus. Mark heeft een duo met Reinier Korver onder de naam duo Virtuoso. Dit duo breekt een lans om klassieke muziek breder bekend te maken.

Alisa komt uit Dordrecht en heeft in Dordrecht een eigen maandelijkse concertserie in de Trinitatiskapel.

Arjan, Mark en Alisa spelen regelmatig met elkaar en voelen elkaar muzikaal goed aan.

Over Alisa

Alisa begon haar vioolstudie in Apeldoorn toen ze 7 jaar was. Een paar jaar later verhuisde ze met haar familie naar Canada, waar ze in 2006 haar Bachelor of Music afrondde aan de Universiteit van British Columbia in Vancouver.

Ze studeerde daar onder andere bij Paul Kling. Ze nam ook deel aan een aantal gerenommeerde masterclasses, zoals het Banff International Festival, het Orford Arts Centre en het Mozarteum in Salzburg.

Violist en zangeres

Alisa heeft veel ervaring opgedaan als uitvoerend musicus in solo- en kamermuziekrecitals en in orkestverband, zowel in Canada als in Nederland. In 2012 keerde Alisa terug naar Nederland om viool te studeren bij Ilona Sie Dhian Ho. In 2014 behaalde ze haar uitvoerend musicus diploma aan het Prins Claus Conservatorium. De laatste jaren treedt ze ook op als zangeres.

Docent

Behalve uitvoerend musicus is Alisa ook viooldocent. Tevens heeft ze de Master Muziek Pedagogiek afgerond aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag waar zij viool en zang studeerde, o.a. met Liesbeth Ackermans (viool), en Kees-Jan de Koning (zang). Ze bespeelt een Viotti Stradivarius viool gemaakt door Hermann Janzen uit Mission, B.C. in Canada.