Symfonieorkest Sjosjanim geeft concert in de Janskerk te Utrecht

Symfonieorkest Sjosjanim geeft concert in de Janskerk te UtrechtOp 2 november 2019 speelt Symfonieorkest Sjosjanim twee meesterwerken van Beethoven en Schubert in de Janskerk te Utrecht

Over de twee meesterwerken van Beethoven en Schubert

Beethovens bekendste pianoconcert, het machtige ‘Keizersconcert’, is de laatste van de vijf pianoconcerten die hij schreef. Door zijn doofheid kon hij in 1811 zelf de première niet spelen, maar het succes was er niet minder om. Het publiek was ‘begeisterd’. Schubert componeerde in 1816 op 19-jarige leeftijd zijn vierde symfonie. Hij gaf deze symfonie de bijnaam ‘Tragische’. Het werk is echter allesbehalve tragisch. Hooguit kun je het eerste deel een beetje tragisch noemen. Daarna is alle tragiek verdwenen en horen we een symfonie die barst van levenslust. Tijdens ons concert nemen we u mee in deze meesterwerken. Onze solist en pianist tijdens de avond is Laurens de Man.

Aanvang en toegang concert met Symfonieorkest Sjosjanim

De aanvang van het concert met Symfonieorkest Sjosjanim is 20:00 uur. De deuren van  de kerk gaan open om 19:30 uur. De toegangsprijzen in de voorverkoop zijn €10,00 voor volwassenen en €5,00 voor kinderen. Aan de kerk kosten de kaarten voor volwassenen €12,00 en kinderen €5,00. Iedereen is hartelijk welkom.

Over Symfonieorkest Sjosjanim

Christelijk Symfonieorkest Sjosjanim bestaat sinds 1996 en wordt gevormd door een groep van circa 50 enthousiaste musici. Sinds november 2015 staat het orkest onder leiding van dirigent Mark Snitselaar.

Het christelijk karakter van Symfonieorkest Sjosjanim vertaalt zich in handelwijze, repertoirekeuze en sfeer van het orkest. Zo is statutair vastgelegd dat er niet op zondag gespeeld of gerepeteerd wordt. Er zal in repertoire keuze rekening gehouden worden met de mogelijke acceptatie door leden en achterban. Er worden ook bewust bewerkingen van psalmen en gezangen ten gehore gebracht. Ook worden er regelmatig collectes gehouden voor goede doelen zoals Woord & Daad.

Laurens de Man (’s-Hertogenbosch, 1993) is een veelzijdig musicus, actief als pianist en organist, zowel solistisch als in kamermuziekverband.