Christmas concert met het Rotterdams Dameskoor

Christmas concert met Rotterdams DameskoorOp D.V. zaterdag 11 december 2021 wordt er een Christmas concert gehouden met het Rotterdams Dameskoor onder leiding van Matthijs Breukhoven in de Sint Caeciliakerk te Rotterdam.

Aanvang en toegang Christmas concert

De aanvang van het Christmas concert in de Sint Caeciliakerk te Rotterdam is 15:00 uur. De toegang is gratis. Bij dit concert wordt het corona toegangsbewijs gecontroleerd. In de kerk geldt een mondkapjesplicht en worden de zitplaatsen, op 1,5 meter, aangewezen. Na het concert is er een collecte voor de onkosten.

U bent van harte welkom in de Sint Caeciliakerk op de Zocherstraat 90 te Rotterdam.

Over het Christmas concert

Het concert bestaat uit veel bekende kerstliederen uit verschillende landen en tradities zoals spirituals, traditionele kerstliederen uit Nederland, Engeland en Frankrijk en we zingen ook muziek uit halverwege de vorige eeuw. Er zijn ook soli en er is samenzang van bekende kerstliederen. Het Dameskoor wordt begeleid door Arjan Breukhoven. Naast het Rotterdams dameskoor hebben we een gastkoor uitgenodigd: het Slavisch ensemble Raduzhnaya.

Over Arjan Breukhoven

Arjan Breukhoven werd op 18 mei 1962 geboren. Aanvankelijk studeerde hij orgel bij Jan Brandwijk en later orgel en kerkmuziek aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waar o.a. Wim van Beek en Bert Matter zijn leraren waren. Aan het conservatorium studeerde Arjan Breukhoven piano bij Albert Brussee. Tevens studeerde hij zang, improvisatie en koordirectie. In deze conservatorium-tijd kreeg hij ook les van de beroemde Franse organist en pedagoog Gaston Litaize. Tevens studeerde hij koor- en orkestdirectie aan de prof. Kurt Thomasstichting.

Concerten in Nederland en buitenland

Arjan Breukhoven geeft jaarlijks, als pianist, organist, solistisch of als begeleider van solisten en koren, en als dirigent vele concerten in geheel Nederland en in vele andere landen binnen Europa, USA, Rusland en in Australië. In 2020 stonden concerttournees gepland naar Australië, maar ook drie keer Duitsland en ook twee tournees in de USA. Vanwege de corona pandemie zijn al deze tournees geannuleerd. In 2021 staat tournees geplant naar de USA, Oostenrijk en 2x Duitsland. In 2022 zal Arjan onder andere concerten geven in de Australische steden Perth, Albany en Melbourne.