Dvd Arjan Breukhoven dirigeert bij kaarslicht

Dvd Arjan Breukhoven dirigeert bij kaarslichtEen unieke mooie dvd met kerstmuziek is de Dvd Arjan Breukhoven dirigeert bij Kaarslicht is opgenomen in de Grote kerk te Maassluis.

Medewerkenden dvd Arjan Breukhoven dirigeert bij kaarslicht

Aan deze dvd met de titel Arjan Breukhoven dirigeert bij kaarslicht wordt medewerking verleend door het Hollands Christelijk Mannenkoor, Randstedelijk Mannenkoor en Christelijk Mannenkoor Prins Alexander onder leiding van Arjan Breukhoven. Verder wordt er medewerking verleend door de tenor Marten Smeding. Gerlinda van den Berg op de panfluit. Henk-Jan Drost en Maurice Veldhuizen als trompet en Martin Mans bespeelt het orgel.

Tracklist dvd Arjan Breukhoven dirigeert bij Kaarslicht

Op deze dvd Arjan Breukhoven dirigeert bij Kaarslicht vanuit Maassluis worden de volgende liederen ten gehore gebracht.

1. Stille Nacht – F. Gruber
2. Hoor, de eng’len zingen d’ eer – F. Mendelssohn Bartholdy
3. Gloria in excelsis Deo – B. Duijst, A. Vivaldi
4. Panis Angelicus – H. van der Yp, C. Franck
5. Nu zijt wellekome – A. Breukhoven
6. Away in a manger (panfluitsolo) – J. Mulder
7. Daar is uit ‘s werelds duist’re wolken – Traditioneel
8. Argentijns Kerstlied (tenorsolo) – A. Ramirez
9. Star of Bethlehem – A. Breukhoven
10. Immortal, Invisible – A. Breukhoven
11. Carol, Brothers, Carol – R. Ringwald
12. ’t Was nacht in Bethlehems dreven – Traditioneel
13. Kerstfantasie (tenorsolo) – Traditioneel
14. Freu dich, Erd und Sternenzelt – J. van Beekum
15. Improvisatie over Kerstliederen (orgelsolo) – M. Mans
16. Sanctus uit ‘Messe Solenelle’ – C. Gounod, S. van Marion
17. Cantique de Noël – M. Koekelkoren, A. Adam
18. Ere zij God (koor- en samenzang) – J. de Waart

De prijs van deze dvd is €14,90 per stuk.

Bestel deze dvd nu

Over Arjan Breukhoven

Arjan Breukhoven werd op 18 mei 1962 geboren. Aanvankelijk studeerde hij orgel bij Jan Brandwijk en later orgel en kerkmuziek aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waar o.a. Wim van Beek en Bert Matter zijn leraren waren. Aan het conservatorium studeerde Arjan Breukhoven piano bij Albert Brussee. Tevens studeerde hij zang, improvisatie en koordirectie. In deze conservatorium-tijd kreeg hij ook les van de beroemde Franse organist en pedagoog Gaston Litaize. Tevens studeerde hij koor- en orkestdirectie aan de prof. Kurt Thomasstichting.

Concerten in Nederland en buitenland

Arjan Breukhoven geeft jaarlijks, als pianist, organist, solistisch of als begeleider van solisten en koren, en als dirigent vele concerten in geheel Nederland en in vele andere landen binnen Europa, USA, Rusland en in Australië. In 2020 stonden concerttournees gepland naar Australië, maar ook drie keer Duitsland en ook twee tournees in de USA. Vanwege de corona pandemie zijn al deze tournees geannuleerd. In 2021 staat tournees geplant naar de USA, Oostenrijk en 2x Duitsland. In 2022 zal Arjan onder andere concerten geven in de Australische steden Perth, Albany en Melbourne.

Verdienste

Op 14 juni 2014 werd hem, ter gelegenheid van zijn grote verdienste voor de Franse orgelmuziek die hij wereldwijd uitvoert, door de Société Académique d’encouragement et d’éducation ‘Arts, Sciences et Lettres’ te Parijs zeer eervol de ‘Médaille d’ Argent’ (de zilveren medaille) uitgereikt. In 2007 kreeg Arjan het Draaginsigne in Zilver uitgereikt wegens zijn verdienste voor de Protestantse Kerk in Nederland. Op 22 april 2020 is Arjan zeer eervol benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Samenwerking

Hij werkt als pianist regelmatig samen met nationale en internationale artiesten. Als pianist en als organist heeft hij een eigen, zeer veelzijdige stijl van improviseren ontwikkeld zowel in de klassieke als in de lichte trend. Het grootste orgel waarop Arjan Breukhoven concerteerde was het 127 stemmen tellende orgel van de Saint Patrick’s Basilica in de Australische havenplaats Fremantle. Arjan bespeelde wellicht als eerste Nederlandse organist het hoofdorgel van de Vaticaanse Sint Pieter, in de beroemdste kerk ter wereld. Bovendien is Arjan Breukhoven dirigent van een drietal zeer grote koorverenigingen in Nederland en is dirigent van het “Australian Christian Men’s Choir” in de Australische stad Perth.

Opnamen

In de corona tijd speelde Arjan een uniek aantal van 100 online orgelconcerten tussen maart en augustus 2020 en presenteerde hij YouTube programma’s zoals “De Noot Uitgang” met daarbij iedere week een verzoeknummer van zijn gasten, maar ook de programma’s “Ojajoh?” en de “Sing Along Song”. Arjan verleent jaarlijks zijn medewerking aan zo’n 400 concerten en diensten. Regelmatig werkte hij mee aan opnamens voor radio- en televisieprogramma’s van de EO, ook bij andere omroepen in binnen- en buitenland was hij te zien. Ook heeft Arjan Breukhoven aan talloze DVD- en Cd-producties meegewerkt, waaronder een zeer gewaardeerde serie orgelimprovisatie Cd’s en een serie met Cd’s, met o.a. opnames uit het Duitse Wiesbaden, Keulen en Heidelberg en het Finse Turku, waarop Breukhoven het orgel op een geheel eigen en zeer bijzondere wijze laat horen. Ook maakte Arjan een aantal pianosolo-cd’s. De CD Bach & Friends oogst veel lof in de landelijke pers. Als componist is hij bekend door zijn vele composities voor koor, orgel en andere instrumenten. Arjan Breukhoven is als organist verbonden aan de Hervormde Dorpskerk van Berkel en Rodenrijs.