Bemoedigingsconcert voor Israël in de Bovenkerk van Kampen

Bemoedigingsoncert voor Israël in de Bovenkerk van KampenKampen – Op zaterdag 29 mei 2021 wordt er vanuit de Bovenkerk in Kampen een bemoedigingsconcert voor Israël uitgezonden.

Aanvang van het bemoedigingsconcert voor Israël

Het bemoedigingsconcert voor Israël is vanaf 20.00 uur live te volgen via het YouTube-kanaal van Christenen voor Israël en Kampen Bovenkerk. U kunt het concert bekijken via: https://www.youtube.com/user/christenenvisrael

Over het Bemoedigingsconcert voor Israël

Het betreft een spontaan initiatief van christelijke organisatoren en musici. Zij willen op muzikale wijze hun verbondenheid met Israël uitdragen en werken daarom graag mee aan dit bemoedigingsconcert. Nu Israël van alle kanten onder vuur ligt (letterlijk en in de media) willen zij hun steun betuigen aan Israël en hiervoor ook de betrokkenheid en aandacht van de kijkers vragen.

Urk levert de zangers voor deze avond: het Urker Mannen Kwartet onder leiding van Gerwin van der Plaats, de familie Post en Willemijn de Munnik. Verder werken mee: Harm Hoeve en Marco den Toom op het orgel, Chloë Elsenaar op de viool en Noortje van Middelkoop op de panfluit. De broers Hermen en Roderick van Arnhem leveren een bijdrage op orgel en piano. De presentatie is in handen van Jan Quintus Zwart.

Israël is in de eerste plaats gebaat bij steun en gebed. Daarnaast kunnen de kijkers blijk geven van hun betrokkenheid door een gift over te maken via de QR-code of het bankrekeningnummer in de livestream. Deze digitale collecte is bestemd voor Christenen voor Israël.

Over Marco den Toom

Marco den Toom (1978) studeerde orgel aan het Utrechts Conservatorium en bij Herman van Vliet, Charles de Wolff, Klaas Jan Mulder en Jacques van Oortmerssen. Al snel na zijn vakopleiding bouwde hij een carrière op als zelfstandig musicus. Zijn musiceren kenmerkt zich door een eigenzinnige maar vooral ook spontane aanpak. Naast zijn liefde voor het orgel – en zijn missie dit instrument te populariseren – heeft hij zich muzikaal weten te ontplooien tot een breed inzetbaar musicus.

Dagelijks werk

Zijn dagelijks werk bestaat met name uit het componeren van christelijke liederen en gospels, het arrangeren en instrumenteren van bestaande muziek, het maken van opnamen voor radio, tv, cd en dvd, het begeleiden van christelijke koren en het verzorgen van orgelrecitals. Daarnaast is hij dirigent van het grootkoor ‘Jubilate Deo’ uit Woudenberg. Vanaf 1 januari 2017 is hij co-titularis en muzikaal ambassadeur van het grote Van den Heuvel-orgel in de Nieuwe Kerk te Katwijk aan Zee.

Ook als componist heeft hij zijn sporen verdiend. Zo componeerde hij onder meer twee grote oratoria voor koor, solisten, orgel en orkest (‘Jezus op aarde’ (2007) en ‘Jozef’ (2015)). Voor orgel schreef hij onder meer een ‘Koraalboek bij de Psalmen’ (300 pagina’s, 2011) en de Toccata Ruisseau (2012). Van zijn spel als organist verschenen solo-albums vanuit onder meer Kampen (Bovenkerk), Den Haag (Evangelisch-Lutherse Kerk), Dudelange (Saint-Martin), Kevelaer (Mariabasilika) en Parijs (Saint-Eustache).