Feestelijk programma met Duo 4 handen en Martin en Martin vanuit Dordrecht

Feestelijk programma met Duo 4 handen en Martin en Martin vanuit DordrechtOp D.V. zaterdag 29 mei 2021 wordt er een feestelijk programma georganiseerd door Duo 4 handen en Martin en Martin vanuit de Augustijnenkerk van Dordrecht.

Aanvang feestelijk programma

Het feestelijk programma met Duo 4 handen en Martin en Martin vanuit de Augustijnenkerk te Dordrecht begint om 19:30 uur. U kunt dit feestelijk programma volgen via www.4handen.nl of via de Youtube kanalen van Peter Wildeman, Joost van Belzen of Martin Mans. U kunt het concert gratis volgen via eerder genoemde kanalen. Uiteraard wordt een donatie voor de onkosten van dit online concert op prijs gesteld.

Medewerkenden aan het feestelijk programma

Aan het feestelijk programma wordt meegewerkt door Duo 4 handen met Joost van Belzen op het Monarcke-orgel en Peter Wildeman op de Synthesizer. Verder wordt er medewerking verleend door Martin en Martin bestaande uit Martin Mans op het kerkorgel en Martin Zonnenberg op de vleugel.

Over Martin Zonnenberg

Martin Zonnenberg werd geboren in 1958. Ik had reeds op jonge leeftijd belangstelling voor het koninklijk instrument: het orgel.  Al op 12-jarige leeftijd begeleidde hij een aantal koren.
Hij behaalde de Diploma’s KOORDIREKTIE (den Haag) en SCHOOLMUZIEK (Lennards Instituut, den Bosch).

Martin Zonnenberg is als organist verbonden aan de Ned.Herv. Kerk te Sliedrecht (Naber-orgel, 1852). Hij is dirigent van het Chr.Sliedrechts Mannenkoor ICHTHUS (170 leden), het ICHTHUS Mannen-Ensemble (IME) en Kleinkoor CONCERTINO.
Verder is hij als samensteller en arrangeur van het bekende Tv-programma ‘Nederland Zingt’.
Buiten Europa trad hij als dirigent, pianist en organist op in Iraël, Canada en Amerika.
Als componist is hij bekend door z’n instrumentale arrangementen en talloze composities voor koor, orgel, orkest etc.
In 2002 werd hij benoemd tot Lid in de orde van Oranje Nassau.

Over Joost van Belzen

Joost van Belzen werd op 16 augustus 1988 geboren in het Zeeuwse dorp Krabbendijke. Al snel bleek dat Joost een grote liefde had voor het orgel. Op 7-jarige leeftijd ontving hij dan ook zijn eerste orgellessen van Cees van der Hart.

Al op jonge leeftijd werkte hij mee aan concerten. Op 12-jarige leeftijd werd Joost tot kerkorganist benoemd in Kruiningen. Op 15- jarige leeftijd werd Kees van Eersel zijn orgelmeester.

Koren

Joost is als organist en pianist verbonden aan diverse koren zoals het Het Hollands Jongerenkoor.

Daarnaast is Joost dirigent van Mannenkoor Elim uit ’s-Gravenpolder, Chr. Gemengd Eilandenkoor uit Zierikzee, Mannenkoor D.E.V. uit Barendracht, Christelijke Zangvereniging Deo Juvante uit Kesteren, Mannenkoor Soli Deo Gloria uit Rhenen en Het Hollands Mannen Ensemble.

Samenwerkingen

Joost werkt veelvuldig samen met Peter Wildeman. Zij vormen samen het duo “4-handen”. In maart 2008 is hun eerste CD opgenomen. In juli 2009 gaf het duo een concert in de USA. Verder speelt Joost veelvuldig in binnen en buitenland. Hij gaf concerten in Duitsland, Engeland, Frankrijk, Oostenrijk, Canada en Amerika. De meest bijzondere ervaringen zijn voor Joost de concerten in de Dom van Keulen en de St. Eustache in Parijs.

Docentschap

Joost is ook werkzaam als muziekdocent op het Gomarus Scholengemeenschap in Zaltbommel. en werkt voor uitgeverij W&B. Joost studeerde aan de Schumann Akademie in Utrecht. Tegenwoordig studeert hij aan het Rotterdams Conservatorium bij Ben van Oosten.