Bastiaan Stolk geeft voor de 5e keer traditioneel kerstconcert in de Bovenkerk

Bastiaan Stolk geeft voor de 5e keer traditioneel kerstconcert in de BovenkerkOp D.V. zaterdag 11 december 2021 geeft Bastiaan Stolk een ‘Kerstconcert’ in de Bovenkerk van Kampen.

In 2017 is de concertgever begonnen met het initiatief om op het prachtige ‘Hinsz-orgel’ een traditioneel kerstconcert te verzorgen. Ook dit jaar weer een afwisselend programma met kerstbewerkingen, literatuur en een improvisatie. Er worden onder andere werken gespeeld van Bach, Guilmant, Mudde en Veldman. Na het concert is er koffie of thee verkrijgbaar.

Aanvang en toegang traditioneel kerstconcert

De aanvang van het traditioneel kerstconcert in de Bovenkerk van Kampen is om 15.00 uur. De kerk is open vanaf 14.30 uur. Kaarten zijn voor aanvang van het traditioneel kerstconcert verkrijgbaar aan de kerk. De toegangsprijs is € 10,- per persoon. De toegang voor kinderen tot en met 16 jaar is gratis.

Iedereen is van harte welkom in de Bovenkerk op de Koornmarkt 28 te Kampen.

Bent u ‘s middags niet in de gelegenheid om te komen?

’s Middags zal het concert opgenomen worden waardoor mensen die in de middag niet in de gelegenheid zijn te komen het ’s avonds om 20.00 uur via het YouTube kanaal van Bastiaan Stolk alsnog kunnen bekijken en beluisteren.

Over Bastiaan Stolk

Bastiaan Stolk is op 30 juli 1986 in Rotterdam geboren. Zijn belangstelling voor het orgel bleek al vroeg. Als 7-jarig jongetje volgde hij in zijn toenmalige woonplaats Oud-Beijerland zijn eerste orgellessen. Op de Muziekschool ‘Hoekse Waard’ was de organist Henk G. van Putten zijn leermeester. Onder zijn leiding nam het enthousiasme voor het orgel toe. Gefascineerd door de klanken van de ‘koning onder de instrumenten’ droomde hij ervan ooit ook zelf de bespeler van een heus pijporgel te worden.

Veenendaal

Zijn dromen kwamen uit in Veenendaal, waarheen hij in 1997 verhuisde. Op 16-jarige leeftijd begeleidde Bastiaan in de Julianakerk te Veenendaal voor het eerst de samenzang tijdens een kerkdienst.

Muziekschool

Ondertussen zette hij zijn opleiding aan de Muziekschool ‘De Muzen’ in Veenendaal voort. Hier werd Arie Moll zijn leraar. In juni 2006 verliet hij met het hoogst haalbare diploma (D-niveau) de muziekschool en vervolgde hij zijn studie in de monumentale Jacobikerk te Utrecht onder leiding van Gerrit Chr. De Gier.

Begeleider en solist

Inmiddels is hij regelmatig als begeleider en solist te horen tijdens allerlei bijeenkomsten en concerten. Zo verleent Bastiaan met regelmaat zijn medewerking aan kooravonden van o.a. Minne Veldman, Gerwin van der Plaats en Martin Mans. Ook is hij in 2017 gestart met het organiseren van een ‘Traditioneel’ Kerstconcert in de Bovenkerk in Kampen waar hij jaarlijks het prachtige Hinsz-orgel bespeelt.

Organist

Vanaf het voorjaar van 2007 was Bastiaan voor een aantal jaren organist van de Sionskerk in Veenendaal en in de periode van 2011 tot 2019 was hij in deze zelfde gemeente vaste bespeler van het prachtige Vierdag-orgel in de Oude Kerk in Veenendaal. Sinds 2017 is Bastiaan als vaste organist verbonden aan de Hervormde Gemeente van Bergschenhoek.

In het voorjaar van 2016 beleefde Bastiaan een hoogtepunt in zijn nog jonge muzikale carrière. Hij werd uitgeroepen tot ‘Beste (amateur)organist van Nederland’. De wedstrijd om deze begeerde titel werd georganiseerd door de Evangelische Omroep.