At Once on Tour met mannenkoor Ichthus in Ede

At Once on Tour met mannenkoor Ichthus in EdeChriOp D.V. vrijdagavond 14 juni 2024 wordt er een een At Once on Tour met Mannenkoor Ichthus in de Oude kerk van Ede gehouden.

Aanvang en toegang At Once on Tour

De aanvang van de At Once on Tour met Mannenkoor Ichthus is 20:00 uur. De toegangsprijs voor een volwassene is € 10,00 per persoon en voor kinderen tot en met 12 jaar is de toegangsprijs € 5,00 per kind. Een gezinskaart kost € 15,00 U kunt de toegangskaarten bestellen via: https://koopjekaartje.nl/events?id=219

Voor meer informatie over het concert, een donatie of livestream gaat u naar: https://www.muziekvoorelkaar.nl/ede240614. De opbrengst van dit concert is bestemd voor het ZOA van noodhulp naar wederopbouw. Het concert wordt georganiseerd door Stichting Muziek voor elkaar.

Jong en oud is van harte welkom tijdens dit concert voor ZOA in Oude kerk op de Grotestraat 58 te Ede.

Medewerkenden At Once on Tour

Tijdens de At Once on Tour wordt medewerking verleend door zangtrio At Once bestaande uit Jaap Kramer, Jacob Schenk en Marco Hoorn. Daarnaast wordt er medewerking verleend door Trio Lenselink bestaande uit Jan Lenselink op de vleugel, Mark Wester op het slagwerk en Sylvia Maessen op de contrabass. Ook is Tenira Sturm als soliste aanwezig. Als laatste wordt ook medewerking verleend door het Christelijk Mannenkoor Ichthus onder leiding van Martin Zonnenberg.

Over Mannenkoor Ichthus

Het koor staat vanaf de oprichting onder de enthousiaste leiding van de bekende dirigent en organist Martin Zonnenberg. Het is in 1986 mede op zijn initiatief ontstaan uit het destijds maandelijks in Sliedrecht op zaterdagmiddag georganiseerde zang- en orgeluur ‘Kom zing met ons’.

Het koor werd officieel opgericht in 1989 onder de naam Christelijk Mannenkoor ‘Sliedrecht’. Bij de oprichting telde het koor zo’n 70 leden. Inmiddels is het uitgegroeid tot een vereniging van ca 170 leden. Kwam in de beginjaren het overgrote deel van de leden uit Sliedrecht, thans is het voedingsgebied de gehele Alblasserwaard en omringende plaatsen. Het is mede hierdoor dat de koornaam, die in het verleden als een vanzelfsprekendheid is ontstaan, in 1997 werd aangepast.

Martin Zonnenberg

Martin Zonnenberg had reeds op jonge leeftijd belangstelling voor het koninklijk instrument: het orgel. Al op 12-jarige leeftijd begeleidde hij een aantal koren.

Hij behaalde de Diploma’s koordirectie (den Haag) en schoolmuziek (Len­nards Instituut, den Bosch).

Organist en dirigent

Martin Zonnenberg is als organist verbonden aan de Nederland Hervormde Kerk te Sliedrecht (Naber-orgel, 1852) en Nieuwpoort (van den Heuvel-orgel, 1976)

Hij is dirigent van het Chr. Slie­drechts Man­nen­koor “Ichthus” (175 leden) en het Kleinkoor “Concertino”.