Arjan Breukhoven Night of the proms 2020

Arjan Breukhoven Last Night of the PromsBERKEL EN RODENRIJS – Eén van de meeste bekende en geliefde concerten in Engeland is “the Last Night of the Proms”. Binnenkort is dit concert in Berkel en Rodenrijs! Op zaterdag 10 oktober 2020 zal de veelzijdige concertorganist Arjan Breukhoven een programma spelen met muzikale hoogtepunten van dit wereldberoemde evenement. Het beloofd een fantastische avond te worden!

De Engelse versie van the Last Night of the Proms is de afsluiting van het concertseizoen promsconcerten in de Royal Albert Hall in Londen. Het publiek zingt mee en doet mee op een zeer bijzondere en aanstekelijke wijze. De Berkelse versie zal ook bestaan uit meezingen van bekende liederen, ook bijzonder en aanstekelijk. Tijdens dit concert zullen onder andere de beroemde toegiften te horen zijn waarmee de Engelse versie in Londen altijd eindigt: Elgar’s Pomp and Circumstance, Jerusalem van Hubert Parry, O Danny Boy, maar ook de variaties over Zeemansliedjes van de oprichter van de promsconcerten sir Henry Wood.

Aanvang en toegang concert Arjan Breukhoven

Het zal een fantastische en zeker ook unieke avond worden in de Berkelse Dorpskerk vanwege het thema. Het concert begint om 20.00 uur en kaarten a € 10,- zijn zowel aan de kerk verkrijgbaar op de avond van het concert, maar u kunt ook kaarten reserveren via www.arjanbreukhoven.nl/agenda

Ook bestaat de mogelijkheid om dit concert via de live-stream te volgen op u pc of smartphone. Tickets voor deze stream kunt u voor € 5,- aanvragen via https://musicstream.nl/video/arjan-breukhoven-last-night-of-the-proms/

Over Arjan Breukhoven

Arjan Breukhoven studeerde hoofdvakken orgel en kerkmuziek aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Aan het conservatorium studeerde Arjan Breukhoven ook o.a. piano, zang, improvisatie en koordirectie.

 

Arjan Breukhoven geeft jaarlijks talloze concerten uiteraard in eigen land, maar ook in vele andere landen binnen Europa, USA, Rusland en Australië. In 2019 staan onder andere concerttournees naar Frankrijk, Israël, Duitsland, Oostenrijk en Rusland op het programma en in 2020 o.a. Australië, Duitsland en 2 tours door de USA.

 

Op 14 juni 2014 werd zeer eervol in Parijs aan Arjan Breukhoven uitgereikt, ter gelegenheid van zijn grote verdienste voor de Franse orgelmuziek die hij wereldwijd uitvoert, door de Société Académique d’encouragement et d’éducation ‘Arts, Sciences et Lettres’ te Parijs: de ‘Médaille d’ Argent’ (de zilveren medaille). Op 22 april 2020 is Arjan benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Hij werkt als pianist en als organist regelmatig samen met nationale en internationale artiesten. Bovendien is Arjan Breukhoven dirigent van een drietal zeer grote mannenkoren en van het “Australian Christian Men’s Choir” in de Australische stad Perth.

Arjan verleent jaarlijks zijn medewerking aan zo’n 400 concerten en diensten. Regelmatig werkt hij mee aan opnamen voor de Evangelische Omroep. Ook heeft Arjan Breukhoven aan talloze DVD- en Cd-producties meegewerkt welke ook in binnen- en buitenland werden opgenomen. Als componist is hij bekend door zijn vele composities voor koor, orgel en andere instrumenten. Arjan Breukhoven is als organist verbonden aan de Hervormde Dorpskerk van Berkel en Rodenrijs.