Academiehuis Grote Kerk te Zwolle orgelconcert met Harm Hoeve

Academiehuis Grote Kerk te Zwolle orgelconcert met Harm HoeveOp D.V. dinsdagavond 15 september 2020 geeft organist Harm Hoeve een orgelconcert in het Academiehuis Grote kerk te Zwolle.

Over het concert in het academiehuis

Prinsjesdag muzikaal verklankt. Na een feestelijke Intrada klinkt het bekende Arrival of the Queen of Sheba van Händel. Als verbondenheid met de Overzeese Rijksdelen klinkt de Dance Rithmique van Ronald de Jong; een vlot en swingend stuk. In deze virustijd heeft het lied “You’ll never walk alone” op velerlei wijze geklonken. Harm Hoeve laat op dit concert zijn versie op orgel horen. Het programma vermeldt verder werken van Bach, Krebs , Boëly en Zwart. De orgelbespeling wordt afgesloten met Litanies van Alain.

Aanvang en toegang in het Academiehuis

De aanvang van het orgelconcert in het Academiehuis is 19:30 uur. U bent van harte welkom dit concert bij te wonen. De toegangsprijs voor kinderen en volwassenen is €15,00 per persoon.

Over Harm Hoeve

Harm Hoeve werd geboren op 4 december 1964 in Rouveen, gemeente Staphorst. Na zijn opleiding aan de muziekschool in Zwolle ging hij naar het conservatorium, eveneens in Zwolle. Hier studeerde hij orgel bij Harm Jansen en verkreeg de diploma’s docerend en uitvoerend musicus. Ook bekwaamde hij zich in kerkelijk orgelspel en koordirectie. Aan het Hilversumse conservatorium heeft hij piano gestudeerd bij Matthijs Verschoor. Verder volgde Harm Hoeve lessen bij Piet Kee en Guy Bovet aan de Internationale Zomer Academie voor Organisten in Haarlem. Op 24-jarige leeftijd won hij de eerste prijs op het Internationaal Albert Schweitzer Orgelfestival; een interpretatiewedstrijd voor studenten aan diverse conservatoria in Europa.

Als kerkorganist is Harm Hoeve verbonden aan de gereformeerde kerk vrijgemaakt in Rouveen. Hier is hij, na twee jaren orgelles, op 12-jarige leeftijd begonnen met het begeleiden van de gemeentezang. In deze kerk gaf hij ook zijn eerste orgelconcert. Inmiddels is dit uitgegroeid tot concerten door het hele land. Ook het buitenland wordt bezocht.

Zijn orgelspel is regelmatig te beluisteren op de radio. Bijzonder positieve reacties kreeg hij op de EO-uitzending vanuit The American Cathedral in Parijs.

Regelmatig begeleidt Harm Hoeve diverse koren en solisten bij concerten en cd-opnames. Orgel- en pianolessen geeft hij in een eigen lespraktijk.Tevens is Harm Hoeve actief als dirigent. Wekelijks dirigeert hij een kinder-, jongeren-, gemengd en mannenkoor.