Advent & kerst samenzangavond met bovenstem in Tiel

Advent & kerst samenzangavond met bovenstem in TielOp D.V. zaterdagavond 16 december 2023 wordt er een Advent & kerst samenzangavond met bovenstem in de Sint-Maartenskerk te Tiel gehouden.

Aanvang en toegang Advent & kerst samenzangavond

De aanvang van de Advent & kerst samenzangavond is 19:30 uur. De kerk gaat om 19:00 uur open. Het is een niet-ritmische samenzangavond met bovenstem met het thema: Advent & kerst. De toegang is gratis en van de avond wordt een opname gemaakt die te zijner tijd te beluisteren is via Familystream. Tijdens de avond wordt een collecte gehouden voor Stichting Commissie Boaz (Oekraïne).

Jong en oud is van harte welkom tijdens deze samenzangavond met het thema Advent & kerst in de Sint Maartenskerk op het Kerkplein 3 te Tiel.

Medewerkenden Advent & kerst samenzangavond

Tijdens de Advent & kerst samenzangavond wordt er medewerking verleend door organist Bart Kruithof op het orgel. De avond wordt geopend door Dominee A. Simons uit Valburg die tevens een meditatie hoopt te houden en de avond ook hoopt af te sluiten. De bovenstemgroepen Waddinxveen en Wouterswoude hopen tijdens de samenzangavond de bovenstem te zingen.

Over Bart Kruithof

Bart Kruithof werd geboren op 7 november 2002 te Dordrecht. Op jonge leeftijd kreeg hij interesse voor het orgel, de koning der instrumenten. Op 9-jarige leeftijd kreeg hij zijn eerste orgellessen van zijn vader. Daarna volgde hij literatuurlessen bij organist Lennard Verkamman te Sliedrecht, gevolgd door samenzangbegeleidingslessen. “Muziek verbindt”, aldus Bart. Psalmen begeleiden op het orgel vindt hij het mooiste om te doen.

Opnamen

In mei 2020 nam Bart zijn eerste orgel-CD op in de Bovenkerk van Kampen. Omdat er naar aanleiding van deze uitverkochte CD veel vragen kwamen of hij meer wilde gaan uitgeven is er in de loop van de tijd meer muziek opgenomen en beschikbaar gesteld op YouTube, Familystream en verschillende CD’s.

Bart zijn wens is, dat het orgelspel en het zingen van de Psalmen mag zijn tot eer van Gods Naam.